Liga 1

Rapid se bate singura! Cmovs si Bornescu il tin pe Stoican la Dinamo

Dinamo a dispus de Rapid, sambata seara, scor 2-0, intr-unul din cele mai ofertante partide ale etapei a 26-a din Liga 1. Victoria "cainilor" a fost facilitata de un autogol timpuriu al fundasului Cmovs, urmat de o bara a lui Daniel Niculae si un cadou facut de Mircea Bornescu lui Gavrila, autorul reusitei de 2-0. Norocul a jucat un rol important, asadar, in favoarea echipei lui Flavius Stoican, ca de altfel si calitatea precara a oamenilor din atacul giulestenilor. Cristi Sapunaru a fost cel mai periculos fotbalist al oaspetilor, in timp ce Benson a avut o noua prestatie care il recomanda pentru esaloanele inferioare.

Derbiul bucurestean a avut parte de un start interesant, dupa ce, in minutul 2, Cmovs a reluat in proprie poarta o minge centrata periculos de Marius Niculae in interiorul careului mic.

Cristi Sapunaru putea aduce golul egalizator, un sfert de ora mai tarziu, dupa ce a recuperat un balon important in careul advers, l-a intors pe Andrei Marc si a finalizat cu stangul pe directia lui Traian Marc.

Benson a fost la un varf de bocanc distanta de o preluare prin care ar fi ramas singur cu portarul "cainilor", in minutul 21.

Forcingul giulestenilor a continuat cu o executie surprinzatoare a lui Daniel Niculae, Traian Marc fiind salvat de stalpul din stanga sa.

Prima parte s-a incheiat cu o "foarfeca" de efect a lui Sapunaru, din interiorul careului, ce a trecut destul de aproape de bara transversala.

Rapid a fost tradata si de portar, in minutul 61, cand Bornescu a preferat o pasa spre Cmovs in locul unei degajari, fundasul oaspetilor a alunecat, iar Gavrila a inscris printre picioarele primului.

Traian Marc a intervenit sigur, sub transversala, la un balon reluat periculos de Gecov (77).

Finalul de meci a fost insotit de incidente in tribune, jandarmii efectuand descinderi atat in galeria lui Rapid, cat si in sectorul unde se aflau suporterii "cainilor". 

Dinamo: T. Marc - Barboianu, A. Marc, Bunoza, Filip - N. Grigore, Cristescu - Matei (B. Gavrila 9), M. Niculae (D. Rotariu 82), Grozav (M. Alexe 60) - Bilinksi

Rapid: Bornescu - Sapunaru, Sapina, Cmovs, J. Oriol - Garai, Gecov - D. Niculae, Coimbra (E. Oriol 52), Ricardo Alves (Cerlinca 64) - Benson (Meulens 54)

Arbitru: Iulian Dima (Bucuresti)

Cartonase galbene: Gavrila 62, M. Cristescu 70, S. Filip 83, Bunoza 90+5/ Sapina 38, Sapunaru 90+5

Cartonase rosii: -

Stadion: Arena Nationala (Bucuresti)

Spectatori: 6000



Rapid se bate singura! Cmovs si Bornescu il tin pe Stoican la Dinamo