Liga 1

Rapid – FCSB 1-0. Un autogol si un joc cu inima au facut diferenta pe Arena Nationala

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCRapid1923oficial/

Revenita in Liga 1 dupa sase ani, Rapid a invins pe FCSB, cu 1-0, in derby-ul etapei a 5-a din noul sezon.

Unicul gol al meciului disputat, duminica seara, a fost autogolul lui Vinicius.

Acesta si-a marcat in propria poarta, in prima repriza, dupa ce Alexandru Cretu n-a reusit sa respinga centrarea lui Belu Iordache din flancul drept.

Rapid a preluat astfel conducerea in minutul 39, dupa o prima repriza in care FCSB a dominat jocul fara a-si crea prea mari ocazii.

Giulestenii au stat la cutie si au avut prima lor actiune la poarta lui Vlad in minutul 20 la sutul lui Panoiu care s-a dus putin alaturi.

Primul corner al meciului a apartinut giulestenilor si a venit abia in minutul 45.

FCSB a alergat dupa egalare in partea secunda si a fost cel mai aproape sa o obtina in minutul 52 la sutul lui Coman din lovitura libera. Portarul Moldovan a respins cu emotii pentru rapidisti.

In minutul 81 cei de la FCSB au amenintat poarta dupa un corner. Vinicius a reluat pe poarta, dar acolo era si Moldovan.

Portarul rapidist s-a remarcat si in prelungiri cand a respins sutul lui Tanase din lovitura libera.

Din minutul 84 ambele echipe au ramas cu un jucator mai putin pe teren, dupa ce Serban de la FCSB si Sefer de la Rapid au fost eliminati pentru o faza cu duritati.

Totul a pornit de la un duel intre Serban si Belu, cei doi palmuindu-se reciproc. Sefer a venit glont din spate si l-a busculat pe Serban.

Rapid isi consolideaza locul secund in clasament, cu 13 puncte din 15 posibile.

FCSB ramane cu opt puncte si incaseaza prima infrangere a sezonului.

Caseta tehnica

Rapid: Moldovan - Belu Iordache, Săpunaru, Dr. Grigore, Junior Morais - Crepulja, Albu, Pănoiu (Sefer '62) - Carnat (Dandea '88), Bălan (Goge '88), Hlistei (Moise '62). Antrenor Mihai Iosif;

FCSB: Vlad - V. Creţu, Vinicius, Al. Creţu (I. Cristea '46), S. Şerban - Oct. Popescu (Mamut '46), Ov. Popescu, Olaru (Moruţan '46) - Cordea, Fl. Tănase, Fl. Coman (Dumiter 78). Antrenor Dinu Todoran.

Cartonaşe galbene: Hlistei '26, Carnat '41, Săpunaru '64, Morais '82, Belu Iordache '84 / Cordea '17, V. Creţu '27, Tănase '66, Şerban '68, '84, Radunovici (rezervă) '72.

Cartonaşe roşii: Sefer '84 / Şerban '84.

Arbitru: Marian Barbu.



Rapid – FCSB 1-0. Un autogol si un joc cu inima au facut diferenta pe Arena Nationala