Liga 1

Primele puncte pierdute de Craiova pe noul Oblemenco

Sursă foto: facebook.com/UCVOficial

CSU Craiova a fost tinuta in sah, vineri seara, pe teren propriu de ACS Poli Timisoara, scor 1-1, intr-un meci din ultima etapa a sezonului regulat din Liga 1 Betano. Un meci decis de doua super executii de ambele parti.

Enescu a deschis scorul pentru Timisoara cu un sut din 20 de metri din pozitie centrala, faza la care portarul Mitrovic n-a avut nicio sansa.

Dupa doar sase minute Craiova egala prin bulgarul Dimitrov, jucator care a sparta gheata in tricoul gruparii din Banie cu o executie la fel de spectaculoasa de la peste 25 de metri.

Craiova a dominat meciul si a ratat cele mai multe ocazii, unele mai mari ca altele, intr-o seara in care portarul Straton, fost echipier la CSU, facut adevarate minuni in poarta banatenilor de aceasta data.

Oltenii au avut o perioada fabuloasa intre minutele 26 si 35, cand au ratat ocazii in cascada. Aproape minutul si ocazia la poarta timisoreana, unde mingile s-au lovit de Straton ca de un adevarat zid.

La cinci minute dupa pauza, contrar cursului jocului si la prima ocazie, Enescu a luat o faza pe cont propriu in marginea careului gazdelor si a trimis o minge care a intrat in poarta cu ajutorul stalpului din dreapta al portii. O executie imparabila, fara doar si poate.

Doar sase minute s-a bucurat Timisoara de avantaj la Craiova, golul lui Dimitrov aruncand in aer tribunele noului stadion Ion Oblemenco.

Pana la final pe teren a contat o singura echipa, Craiova, care a irosit uriase ocazii cum a fost sutul lui Mitrita in bara dintr-o lovitura libera de la marginea careului si mingea blocata in extremis de Straton singur cu Burlacu in cativa metri.

S-a terminat 1-1, un rezultat care o dezavantajeaza clar pe Craiova in lupta pentru titlul din Liga 1. Cu o victorie oltenii ar fi trecut cel putin si pentru cateva zeci de ore pe locul secund in clasament. Astfel, Craiova ramane pe trei la un punct in urma FCSB.

Caseta tehnica

CSU Craiova: Mitrovic – Popa, Kelic (Tiago Ferreira '46), Briceag – Dimitrov, Bic, Zlatinski, Bancu – Gustavo (Burlacu '65), Băluţă, Mitriţă. Antrenor: Devis Mangia

ACS Poli Timişoara: Straton - Străuţ, Melinte, Artean, Oliva - Ciucur, Vaşvari, Enescu, Velcotă (Haruţ '46) - Drăghici (Croitoru '62), Popovici (Şeroni '90). Antrenor: Leo Grozavu

Cartonaşe galbene: Dimitrov ’16, Bancu ’43, Băluţă '90+4 / Vaşvari ‘43, Oliva '84, Străuţ '90

Arbitru: George Rădulescu.



Primele puncte pierdute de Craiova pe noul Oblemenco