Liga 1

Prima victorie in playoff pentru Astra Giurgiu

Sursă foto: csuc.ro

Campioana sezonului trecut, Astra Giurgiu, a obtinut, sambata seara, cea dintai victorie in playoff-ul sezonului curent, dupa 3-1 in deplasare cu CS Universitatea Craiova.

Citește și... Asa am trait Universitatea Craiova - Astra 1-3

Meciul disputat pe arena Nicolae Dobrin din Pitesti a inceput abrupt, cu un gol marcat de Ionita pentru Astra in minutul 2 si un penalty ratat de bulgarul Zlatinsky doua minute mai tarziu.

Ionita a profitat de o minge pierduta in preajma propriului careu de Mateiu si l-a invins pe Calancea cu un sut plasat.

Baluta avea sa obtina lovitura de la 11 metri in cealalalt careu, dar portarul bulgar al Astrei, Iliev, a ghicit coltul in care a tras conationalul sau din tabara Craiovei.

Craiova s-a napustit in atac si acelasi Iliev a respins peste bara in minutul 24 lovitura de cap a lui Baluta. Mingea s-ar fi dus la vinclu.

Astra si-a dublat avantajul in minutul 35 prin Bus, jucator care a preluat de langa un Barthe visator si a finalizat cu un sut plasat.

Calancea, portarul Craiovei, a limitat proportiile scorului cu o interventie decisiva in finalul reprizei la sutul lui Budescu.

Craiova avea sa revina in meci la sapte minute dupa pauza prin Gustavo, brazilianul care a transformat al doilea penalty acordat gazdelor de centralul Barsan. O executie sigura, fara sanse pentru Iliev.

Baluta a ratat sansa egalarii in minutul 56 la o centrare a lui Ivan in mijlocul careului. Reluarea mijlocasului craiovean a fost mult peste poarta.

La cealalta poarta Calancea a pus mana si a deviat decisiv peste bara mingea sutata de Budescu dintr-o lovitura libera.

O faza fixa a adus si golul trei al Astrei, formatie care dupa primirea celui de-al doilea penalty a avut o rabufnire de orgoliu. Budescu a centrat din corner, Sapunaru a deviat spre poarta si mingea a intrat dupa ce l-a sters pe Mazarache.



Prima victorie in playoff pentru Astra Giurgiu