Liga 1

Presedintele LPF critica erorile de arbitraj din Liga 1

Gino Iorgulescu, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a luat pozitie fata de inmultirea greselilor de arbitraj la meciurile din Liga 1 si spune ca ierarhia este astfel influentata.

"Liga Profesionista de Fotbal constata cu amaraciune ca nimic nu s-a schimbat in bine in ceea ce priveste calitatea prestatiilor arbitrilor si asistentilor delegati de catre CCA la meciurile organizate de LPF. Clasamentul Ligii 1 este influentat de greselile tot mai numeroase, tot mai flagrante, tot mai grave ale celor care trebuie sa asigure din teren impartialitatea si corecta desfasurare a unui meci. De aceea tragem inca un semnal de alarma, intr-o situatie care risca sa devina critica, daca nu cumva a devenit deja", considera Iorgulescu intr-o scrisoare deschisa catre Comisia Centrala a Arbitrilor.

Iorgulescu mai semnaleaza si ca arbitrii valorosi din fotbalul romanesc nu ajung sa arbitreze meciurile cu miza.

"Atragem atentia cu privire la modalitatea de efectuare a delegarilor de catre CCA, observand ca arbitrii care au intr-adevar calitate sunt rareori desemnati sa arbitreze meciurile cu miza deosebita. Intelegem ca este omeneste sa gresesti, dar foarte surprinzator este ca arbitrii FIFA, arbitrii care sunt delegati la meciurile internationale duc impecabil la sfarsit acele partide, dar gresesc inexplicabil atunci cand se afla pe teren la un meci de Liga 1. Sigur, a gresi e omeneste, dar a persista in greseala nu poate fi scuzat si, din pacate, explicat. Se arbitreaza provocand jucatorii din teren si spectatorii din tribune. Ideea de fair play este dezechilibrata, competitia de asemenea", mai crede presedintele LPF.



Presedintele LPF critica erorile de arbitraj din Liga 1