Liga 1

Poli Timisoara urca pe loc de playoff dupa victoria de la Medias

Sursă foto: acspoli.ro

Mijlocasul Gabriel Vasvari a marcat doua goluri in partida cu Gaz Metan Medias din etapa a 8-a a Ligii 1 Betano, dupa care si-a lasat echipa in inferioritate numerica pentru o repriza. In cele din urma banatenii s-au impus cu 2-0, rezultat stabilit inca dinaintea pauzei.

Timisoara a controlat inceputul meciului si deschiderea scorului din minutul 19 a venit conform cursului jocului. Balonul a circulat ideal pe traseul Birnoi-Munteanu-Vasvari, iar ultimul a finalizat cu un sut din interiorul careului.

Sapte minute mai tarziu acelasi Vasvari majora avantajul Timisoarei cu un sut superb aproape de vinclu dintr-o lovitura libera de la 25 metri lateral stanga.

Intrat pe finalul primei reprize, Romeo a ratat in minutul 42 sansa golului prin care Gaz Metan ar fi putut reveni in meci. Lasat singur cu portarul la o centrare, Romeo a trimis in plasa laterala.

Echilibrul numeric al partidei s-a rupt in debutul partii secunde, cand Vasvari a fost eliminat pentru cumul de cartonase galbene. 

Gaz Metan a trecut la controlul jocului, fara insa a pune pune in mare pericol poarta lui Curileac.

Ultima ocazie i-a apartinut lui Plesca, jucator care a amenintat poarta in minutul 90 cu o lovitura de cap blocata de portarul banatenilor.

ACS Poli Timisoara urca pe sase in clasament, cu 10 puncte, dupa a treia victorie obtinuta in sapte etape de Liga 1 Betano.

Caseta tehnica

Gaz Metan Mediaş a avut în teren următorii jucători: Pleşca – Voicu, Khubutia, Perendija (Romeo '39), Buşu (Manole '55) - Danci, Mitic – Buziuc (Trif '64), Târcoveanu, Curtean – Olaru. Antrenor: Cristian Pustai

Poli Timişoara a evoluat în formula: Curileac – Creţu, Melinte, Cânu, Ţigănaşu – Artean, Vaşvari – Ciucur (Croitoru '88), Munteanu, Bîrnoi (Mailat '55) – Drăghici (Soljici '51). Antrenor: Ionuţ Popa

Cartonaşe galbene: Buşu '34, Khubutia '62, Voicu '71, Danci '73 / Vaşvari '37, '47, Creţu '56, Soljici '61, Tîrcoveanu '81

Lucian Rusandu a arbitrat partida de la Medias.



Poli Timisoara urca pe loc de playoff dupa victoria de la Medias