Liga 1

Poli Timisoara ramane fara victorie in playout dupa 0-1 cu Botosani

Sursă foto: acspoli.ro

FC Botosani a plecat cu toate cele trei puncte de la Timisoara dupa un succes adus de reusita lui Axente din repriza secunda, luni seara, in etapa a 5-a din playout.

Un meci care a inceput abrupt cu o mare ocazie a botosenenilor dupa doar 15 secunde de la primul fluier al centralului Hategan.

Axente a trecut ca prin branza de apararea timisoreana si a trimis in bara dintr-o pozitie singur cu Straton.

Gazdele au replicat prin sutul pe jos trimis de Vasvari pe langa poarta, dupa care ritmul partidei a scazut si jocul a devenit unul de uzura.

Timisoara a mai avut o sansa in minutul 34 la sutul lui Ciucur in plasa laterala dintr-o pozitie favorabila in sase metri, dupa care la cealalta poarta Cinu il bloca in extremis pe un Axente pornit vijelios spre poarta.

La reluare banatenii au fost aproape de gol la o centrare din dreapta a lui Enescu pentru aparitia lui Cinu in sase metri. Mingea reluata cu capul s-a dus alaturi.

Minutul 61 a adus unicul gol al meciului la o faza creata de Golofca in partea stanga. Patrunderea acestuia a destabilizat apararea timisoreana si pasa pentru Axente a fost una decisiva.

Dupa sase minute Poli Timisoara rata cea mai mare ocazie a meciului la sutul lui Munteanu din afara careului respins acrobatic de Cobrea cu o mana peste bara.

Botosaniul isi asigura in urma acestui succes in mare masura ramanerea in Liga 1 sezonul viitor, in timp ce Timisoara ajunge pe loc de baraj fara victorie din luna septembrie in campionat.

Caseta tehnica

ACS Poli Timişoara: Straton - Haruţ, Melinte, Cânu, Maxi Oliva - Vaşvari, Enescu (Bîrnoi '73), A. Munteanu, Zaluschi (Croitoru '46) - Ciucur, Drăghici (M. Roman '46). Antrenor Leo Grozavu.

FC Botoşani: Cobrea - Dumitraş, Plămadă, Burcă, Acsinte - Oaidă, Cucu (Fulop '78) - Moruţan (Serediuc '69), Rodriguez, Golofca (Chitoşcă '73) - Axente. Antrenor Costel Enache.

Cartonaşe galbene: Oliva '7, Melinte '45 / Acsinte '18, Golofca '59, Axente '79, Oaidă '88

Arbitru: Ovidiu Haţegan.



Poli Timisoara ramane fara victorie in playout dupa 0-1 cu Botosani