Poli Iasi

Daniel Pancu revine la prima dragoste, Poli Iasi!

Sursă foto: https://www.facebook.com/CSMPolitehnicaIasiOficial/

Fostul atacant lansat in fotbalul mare chiar de echipa din Copou revine pe un post administrativ la Poli Iasi.

Daniel Pancu, cel mai renumit fotbalist ieșean, va conduce colectivul tehnic al CSM Politehnica Iași.

"După foarte mulți ani, clubul din Copou va avea în frunte doi dintre cei mai iubiți jucători crescuți la Iași: antrenorul Daniel Pancu și președintele Ciprian Paraschiv", anunta cei de la Poli Iasi pe contul oficial de facebook.

Daniel Pancu a fost ultima oara antrenor principal la Rapid, de unde a fost indepartat inaintea pandemiei de coronavirus.

Profil - Daniel Pancu

Daniel Pancu, născut la Iași pe 17 august 1977, a început fotbalul ca portar, la vârsta de 7 ani, sub comanda regretatului Kurt Gross la Centrul de Copii și Juniori al Politehnicii. Nu i-a trebuit mult timp să-și etaleze talentul nativ. La 17 ani a făcut pasul spre prima echipă și a contribuit la promovarea din 1995 sub comanda antrenorilor Leonida Antohi și Mihai Dănilă. În primul eșalon a atras imediat atenția cluburilor puternice din acea perioadă. A rămas memorabilă o acțiune personală din meciul cu Universitatea Craiova, când adversarii olteni nu l-au putut deposeda câteva zeci de secunde.

Din Copou a ajuns în Giulești unde s-a impus repede, grație calităților sale, devenind unul dintre jucătorii exponențiali ai echipei care a câșigat Cupa României în 1998 și campionatul un an mai târziu.

Au urmat transferul în Italia, la Cesena, revenire la Rapid, apoi, cea mai bună perioadă a carierei sale, în Turcia, la Beșiktaș Istanbul când a câștigat și un titlu de campion.

A bifat 27 de selecții la prima reprezentativă pentru care a marcat de 9 ori. În afara revenirilor la Rapid, a mai îmbrăcat tricourile formațiilor Bursaspor (Turcia), Terek Grozny (Rusia), ȚSKA Sofia (Bulgaria), FC Vaslui și FC Voluntari. A adunat 49 de prezențe în cupele europene în care a înscris 16 goluri.

Poli Iasi a ramas in extremis in Liga 1 dupa inghetarea clasamentului si schimbarea sistemului competitional, cu revenirea la formatul de 16 echipe.



Daniel Pancu revine la prima dragoste, Poli Iasi!