Liga 1

Poli Iasi revine de la 0-1 si castiga in inferioritate numerica la Giurgiu

Victorie mare obtinuta de Poli Iasi, cu 2-1, pe terenul Astrei Giurgiu intr-un meci disputat, sambata dupa-amiaza, in etapa a 15-a din Liga 1 Betano.

Echilibrul numeric al meciului a fost rupt in minutul 41, cand centralul George Radulescu i-a acordat al doilea cartonas galben si implicit pe cel rosu lui Sin de la Poli Iasi.

Trei minute mai tarziu Astra profita de omul in plus si deschidea scorul prin Valentin Gheorghe din pasa francezului Begue.

Iasiul a inceput in forta partea secunda si a trecut aproape de egalare in minutul 48 la reluarea lui Sanoh din fata portii, dupa ce la faza anterioara Alibec sutase din afara careului in bara.

O sansa care a prefatat golul de 1-1 marcat de Platini in minutul 50 cu un sut din centrul careului.

Dupa alte sapte minute iesenii obtineau o lovitura de la 11 metri la hentul comis de Belu-Iordache, penalty transformat de capitanul Cristea.

Pana la final Astra a trecut in doua randuri pe langa egalare la sutul centrare al lui Begue din minutul 76 si la reluarea lui Moise din afara careului, mingea respinsa in extremis de portarul Rusu.

O victorie prin care Poli Iasi acumuleaza 17 puncte si urca pe locul opt in clasament, in timp ce Astra ramane la cota 20 de puncte fiind intr-o vizibila scadere de forma.

Caseta tehnica

Astra Giurgiu: Lazar – Belu (Bahamboula ’77), Bejan, Cestor, Radunovic – Mrzljak (Moise ’84) - Begue, N. Roşu (Zoua ’53), Biceanu, V. Gheorghe – Alibec. Antrenor: Gheorghe Mulţescu;

Poli Iaşi: Rusu - Gallego, Mihalache, Frăsinescu, Sin - Qaka - Sanoh, L. Carlos, Flores (Zaharia ’74), P. Petre (Panţîru ’46) – Cristea (Enoh ’62). Antrenor: Flavius Stoican;

Cartonaşe galbene: Roşu ’33, Begue ’50, V. Gheorghe ’50, Bejan ‘88 / Sin ’32, ’41, Panţîru ’78, Qaka ‘83;

Cartonaş roşu: Sin ‘41;

Arbitru: George Rădulescu.



Poli Iasi revine de la 0-1 si castiga in inferioritate numerica la Giurgiu