Liga 1

Petrolul tine aproape de Steaua si CFR, dupa 2-0 cu revelatia campionatului

Petrolul i-a dat peste cap calculele matematicianului de pe banca nou-promovatei ASA Tirgu Mures, Cristi Pustai, cu doua goluri marcate intr-un interval scurt de timp dupa primul sfert de ora de joc. Juan Angel Albin a convertit in gol pasa geniu a lui Tamuz, iar Geraldo Alves a stabilit scorul final cu o lovitura de cap din apropiere la eroarea goalkeeperului Stancioiu. Petrolul ramane pe 3 in clasamentul Ligii 1, la 6 puncte de liderul Stelei si doar o lungime de ocupanta locului secund, CFR Cluj.

Comentatorii acestei confruntari au anuntat, cu putine minute inainte de startul meciului, ca nu ii vor pronunta numele lui Gabriel Muresan pe parcursul partidei, in semn de protest la adresa mijlocasului la inchidere al nou-promovatei ASA Tirgu Mures, care l-a accidentat grav pe stelistul Raul Rusescu in urma cu cateva etape. Astfel, Gabi Muresan a devenit "jucatorul cu numarul 6" pentru comentatorii Look TV.

Petrolul a deschis scorul la primul sut spre poarta lui Stancioiu, care nu a avut cum sa intervina, in minutul 16, la executia in forta a lui Juan Angel Albin din interiorul careului, dupa o pasa de poveste, cu calcaiul, livrata de Toto Tamuz.

Cinci minute mai tarziu, Stancioiu a iesit gresit pe o centrare venita din coltul terenului de la spaniolul De Lucas, iar capitanul Geraldo Alves l-a taxat din apropiere, 2-0.

Pana la pauza, fanii Petrolului au continuat sa il fluiere pe Gabi Muresan la fiecare atingere de balon. Marius Constantin, stoperul oaspetilor, a avut un gest instigator la adresa oamenilor din tribune, scuipand in directia acestora. 

Primul moment cu adevarat periculos la poarta lui Pecanha a sosit in minutul 60, cand Goga a iesit la rampa cu o executie splendida sub transversala, de la peste 25 de metri, deturnata in corner de brazilianul dintre buturile "lupilor" (59).

Cu un sfert de ora inainte de final, Zicu, introdus in repriza a doua, a patruns pe dreapta si i-a pasat lui Hora, autorul unui sut in forta la coltul scurt. Pecanha s-a arcuit suficient pentru a devia in lateral. Voiculet, la urmatorul atac, a continuat cu o executie in forta la care Pecanha a avut ceva emotii.

ASA Tirgu Mures a incheiat meciul in inferioritate numerica. Florin Bejan a primit al doilea avertisment pentru o tinere de tricou la Pastorini, scapat spre careul lui Stancioiu.

Petrolul: Pecanha - Alcenat, Geraldo, Ipsa, Satli - Filip, de Lucas - N'Koyi (Nepomuceno 46), Albin, Teixeira (Mustivar 62) - Tamuz (Pastorini 86)
Rezerve: Bolboasa, Mustivar, Beta, Nepomuceno, Mares, Pastorini, Peteleu

ASA Targu Mures: Stancioiu - Feussi, Marius Constantin, Bejan, Sepsi - Bumba (Zicu 57), Hora, Muresan, Gorobsov (Voiculet 57) - Goga, Axente (Henrique 46)
Rezerve: Viciu, Martins Bruno, Balaur, Velayos, Henrique Bernando, Voiculet

Arbitru: Lucian Rusandu (Sfantu Gheorghe)

Cartonase galbene: Geraldo 51, Nepomuceno 71, Mustivar 87/ Bejan 29, Constantin 32, Bumba 53

Cartonase rosii: Bejan 89

Stadion: Ilie Oana (Ploiesti)



Petrolul tine aproape de Steaua si CFR, dupa 2-0 cu revelatia campionatului