Petrolul Ploiesti

Mehmet Topal a fost prezentat ca noul antrenor de la Petrolul. Găzarii au intrat pe mâna turcilor

Sursă foto: https://www.facebook.com/official.fcpetrolul

După ce s-au reunit vineri și s-au pregătit, în weekend, sub comanda lui Florin Stângă, Laurențiu Marinescu și Cătălin Grigore, petroliștii au făcut cunoștință, luni, cu noul lor antrenor, Mehmet Topal.

 

Fostul internațional turc a fost prezentat într-o conferință de presă, iar luni de la ora 20:00 va conduce primul antrenament la Petrolul. 

Un antrenament care va fi deschis publicului.

Numirea lui Topal la Petrolul s-a produs după ce doi oameni de afaceri din Turcia au cumpărat 30 la sută din acțiunile clubului din Ploiești.

Obiectivul lui Topal declarat de acesta în conferința de prezentare este calificarea Petrolului în playoff-ul ediției viitoare de campionat, iar pe termen lung atacarea titlului de campioană în 2027.

”Românii și turcii nu diferă mult, sunt sigur că vom avea o relație bună aici. Nu prea am urmărit liga din România, precum pe cele mari din Europa, dar știu în mare parte despre ce e vorba”, a spus Topal, potrivit Digisport.

”Fotbalul românesc e mai tehnic decât cel turc. Vom fi o echipă care aleargă mult și care luptă pe teren. Acesta este obiectivul nostru”, a mai spus noul antrenor de la Petrolul.

Mateiu, primul nume anunțat la Petrolul

În ziua numirii lui Topal pe banca tehnică cei de la Petrolul au anunțat și primul transfer din noua eră.

Mijlocașul Alexandru Mateiu, liber de contract după despărțirea de Universitatea Craiova, a semnat pe două sezoane cu Petrolul.

În vârstă de 34 de ani, Mateiu a început fotbalul la FC Brașov, echipă cu care a câștigat liga secundă în sezonul 2007/2008, iar ultimii zece ani i-a petrecut la Universitatea Craiova, unde a cucerit două Cupe și o Supercupă a României. 

 


Mehmet Topal a fost prezentat ca noul antrenor de la Petrolul. Găzarii au intrat pe mâna turcilor