Liga 1

Petrolul pierde doua puncte importante la Vaslui

Petrolul pierde contactul cu primele doua echipe clasate in fruntea ierarhiei Ligii 1, Steaua si Astra Giurgiu, dupa o remiza in fata Vasluiului, scor 1-1, insa si cu o faza litigioasa derulata in minutul 53, la capatul careia arbitrul Radu Petrescu nu a fost intr-atat de precis incat sa observe cum genunchiul portarului vasluian s-a intersectat cu piciorul camerunezului Ferebory Dore. Au marcat Liviu Antal (27') si Ferebory Dore (32').

Pe fondul unui start animat de meci, Ferebory Dore a incercat poarta lui Cerniauskas in minutul 8, pentru ca Sanmartean sa-l serveasca perfect pe Celeban de la coltul terenului, lovitura de cap a polonezului trecand milimetric pe langa bara (15').

Patru minute mai tarziu, Madson a finalizat imprecis o faza snur a gazdelor: pasa in diagonala in careu pentru Viveiros, balon asezat pentru brazilian, care a reluat putin pe langa celalalt stalp al portii aparate de Pecanha.

Superioritatea in joc a moldovenilor a fost concretizata in minutul 27, cand Liviu Antal l-a invins pe Pecanha cu un sut din cadere, la capatul actiunii din flanc a lui Nuno Viveiros.

"Lupii" au muscat, cinci minute mai tarziu, prin Ferebory Dore. Felipe Teixeira a fost blocat in prima faza de Igor Prahic, insa a centrat bine la bara a doua, Dore intrand cu tot cu minge in poarta (1-1, min. 32).

Cu putine minute inainte de pauza, Liviu Antal si-a incercat norocul de la distanta, iar Pecanha s-a culcat la radacina barei si a parat in lateral.

In minutul 53, Ferebory Dore a cazut cu intarziere la interventia goalkeeperului Cerniauskas, iar Radu Petrescu, considerand ca a fost simulare, a lasat jocul sa continue. Reluarile TV, insa, ii dau dreptate varfului Petrolului, care s-a ciocnit de genunchiul lituanianului.

Spre final, Adrian Patulea a incercat o reluare fantezista din sapte metri (80'), iar Vladut Morar a barbierit un balon primit de la Hoban (82').

FC VASLUI: Cerniauskas - Celeban, Cordos, Prahic, Salageanu - Caue, Madson - Viveiros (Ad. Patulea 45+1'), Sanmartean (Wilk 75'), Antal - Temwanjera

Rezerve: Straton, Ortiz, Musat, Wilk, Patulea, Buziuc si Enescu

Antrenor: Liviu Ciobotariu

PETROLUL: Pecanha - Alcenat, Hoban, Geraldo, Guilherme - Romario, De Lucas - Priso (Benga 68'), Teixeira (Vl. Morar 74'), Boudjemaa - Dore (Camara 56')

Rezerve: Bornescu, Mustivar, Fernandez, Camara, Morar, Achim si Benga

Antrenor: Cosmin Contra

Arbitri: Radu Petrescu, Florin Ungureanu si Mircea Grigoriu

Cartonase galbene: Temwanjera 40', Salageanu 45'/ Geraldo 25', Priso 45'

Cartonase rosii: -

Spectatori: 3000



Petrolul pierde doua puncte importante la Vaslui