Liga 1

Petrolul obtine prima victorie in campionat si trece pe plus

Gura serioasa de oxigen luata de Petrolul Ploiesti dupa sase etape de chin in noul sezon de Liga 1. Echipa pregatitat de Tibor Selymes a obtinut cea dintai victorie a sezonului, 2-1, acasa cu FC Botosani si ajunge pe plus la puncte in clasament.

Dupa o prima repriza in care Petrolul a condus jocul dar, in afara a doua suturi expediate de Farina, nu a pus probleme la poarta lui Iliev.

Jocul s-a animat in partea secunda odata cu deschiderea scorului, aceasta producandu-se in minutul 55. Zoubir a patruns la limita terenului si a pasat ideal in fata portii pentru reluarea lui Vlad Rusu.

Fostul jucator al Stelei si al celor de la Viitorul mai avusese in prima repriza un sut in plasa laterala, dar de aceasta data a pus latul si a indeplinit o simpla formalitate.

Petrolul si-a dublat avantajul in minutul 64, cand Varga a fost gasit in suprafata de pedeapsa si l-a invins pe Iliev cu un sut plasat.

Gazdele s-au retras in propria jumatate pentru a apara rezultatul, iar cei de la Botosani au redus din diferenta dominand ultimele minute.

Dimitrov a fost excelent servit in 2-3 metri de Acsinte si a reaprins sperantele gazdelor pentru o revenire miraculoasa.

Echipa lui Leo Grozavu, un antrenor de altfel mult prea repede resemnat in finalul meciului, a trecut chiar pe langa egalare la sutul lui Vasvari din lovitura libera (min.87).

S-a terminat in cele din urma 2-1 pentru Petrolul, echipa care obtine prima victorie si care ajunge sa aiba un punct in clasamentul din Liga 1.

Formatia prahoveana a inceput sezonul cu o penalizare de sase puncte dictata de Comisiile Federale.



Petrolul obtine prima victorie in campionat si trece pe plus