Liga 1

Petrolul învinge FC Botoșani dintr-un penalty acordat de VAR în al 9-lea minut de prelungire

Sursă foto: https://www.facebook.com/official.fcpetrolul/

Constantin Budescu a transformat impecabil lovitura de la 11 metri prin care Petrolul Ploiești a obținut toate punctele puse în joc la partita cu FC Botoșani din etapa a 6-a, în playout-ul de Liga 1.

Un penalty acordat de VAR la faultul lui Junior Pius asupra lui Paul Papp în suprafața de pedeapsă.

Într-o primă fază centralul Szabolcs Kovacs nu a acordat nimic, dar din camera VAR a fost chemat la margine pentru a revedea reluările oficiale.

Așa s-a ajuns la acordarea loviturii de la 11 metri din care Budescu a adus victoria ”găzarilor”.

La 0-0 fiecare echipă a avut câte o bară. Mai întâi oaspeții au trimis în transversală prin Mihai Roman II, în minutul 25, pentru ca în partea secundă portarul Ducan să respingă în bară. Pe continuare atacantul gazdelor Irobiso a reluat peste poartă.

Petrolul revine la egalitate de puncte cu FCU Craiova 1948 în clasamentul din playout, în timp ce FC Botoșani rămâne pe locul patru, cu 27 de puncte.

Caseta tehnică

Petrolul: Vâlceanu - Papp, Meijers, Mathaus - Borţa (Budescu 67), Seto (Purtic 83), Jefferson (Diomande 90), Ţicu - Doua, Irobiso (R. Moldoveanu 83), Grozav. Antrenor: Florin Pârvu.

FC Botoșani: Ducan - Petro, Junior Pius, Şeroni (Sadiku 59), Ţigănaşu - Dican – Dragu (Pinson 59), Ed. Florescu (Golofca 88), A. Ivanov (Cioiu 59), Mailat - M. Roman II (Sekou Camara 90+3). Antrenor: Flavius Stoican.

Cartonaşe galbene: Doua 37, Papp 89 / Ţigănaşu 36, A. Ivanov 52, Junior Pius 90+4

Arbitri: Kovacs Szabolcs - Orbuleţ Mircea, Urzică Vladimir



Petrolul învinge FC Botoșani dintr-un penalty acordat de VAR în al 9-lea minut de prelungire