Liga 1

Petrolul a demolat liderul la Ploiesti

Petrolul Ploiesti a învins categoric, cu 4-0, liderul clasamentului, Pandurii Târgu Jiu, un meci dominat copios de petrolisti. Pandurii au ramas în inferioritate numerica înca din prima repriza si au dat astfel ocazia ploiestenilor sa-si faca de cap. Hamza si Cristescu au marcat primele doua goluri ale ploiestenilor, dubla lui Bokila închizând tabela. Acesta este primul esec din acest sezon al gorjenilor.

Petrolul nu s-a intimidat de faptul ca la Ploiesti urma sa joace liderul clasamentului, trupa lui Mircea Rednic tratând partida cu maxima seriozitate. Gorjenii au început tare meciul si au dat în doua faze mari emotii la poarta lui Bornescu, dar imediat ploiestenii au preluat frâiele meciului si nu le-au mai lasat.

Jocul s-a mutat aproape în totalitate în careul gorjenilor, care au scapat miraculos din destule situatii la limita, gratie si evolutiei foarte bune a lui David Lazar. Misiunea trupei lui Grigoras s-a dovedit si mai dificila înepând cu minutul 34, când Voiculet a primit direct cartonasul rosu pentru o intrare cu talpa în fata.

Ramasa în inferioritate numerica, formatia oaspete a dat tot mai multe semne de slabiciune. Dupa ce în minutul 33 au avut un gol anulat pe motiv de offside, faza extrem de controversata, cu cinci minute înainte de final ploiestenii au modificat pentru prima data tabela. Lazar a scapat printre brate mingea trimisa de Hamza cu capul la coltul scurt.

Doar câteva secunde au trecut de la startul reprizei a doua si Petrolul s-a desprins pe tabela. Guilherme a accelerat atacul pe stânga, a centrat perfect în fata portii, unde Marian Cristescu a îndeplinit o simpla formalitate. N-au trecut nici cinci minute si scorul a ajuns la 3-0, dupa ce Bokila l-a lobat frumos pe Lazar din interiorul careului.

Cu un sfert de ora înainte de finalul timpului regulamentar de joc diferenta de pe tabela s-a majorat din nou în favoarea ploiestenilor. De aceasta data Guilherme a fost cel care a centrat perfect de pe stânga pentru Bokila, care si-a trecut dubla în cont cu sutul din apropierea portii.

Putea sa fie chiar 5-0 în minutul 80, daca Adrian Cristea nu rata o dubla ocazie de a înscrie. Mingea sutata de mijlocasul ploiestenilor a lovit mai întâi bara din dreapta, l-a nimerit apoi în spate pe Lazar, portarul Pandurilor reusind sa se replieze la timp pentru a retine de pe linia propriei porti. 

Petrolul Ploiesti: Bornescu - Achim, Galamaz, Alves, Guilherme - Boudjemaa (Grozav '60), Marinescu - Oprita, Cristescu, Hamza (Mustivar '46), Bokila (Adr. Cristea '76). Antrenor: Mircea Rednic

Pandurii Târgu Jiu: Lazar - Ungurusan (Rusu '67), Viera, Mamele, Alexandru Vlad - Nistor, Voiculet, Maxim (Karim '67) - Radut (Lemnaru '72), Cristea, Ibeh. Antrenor: Petre Grigoras

Cartonase galbene: Boudjemaa '37, Marinescu '41 / Radut '30 Cartonas rosu: Voiculet

Meciul a fost arbitrat de Alexandru Tudor, ajutat de Aurel Onita si Bogdan Gheorghe. Rezerva a fost Florin Miron. Observatorii partidei au fost Constantin Stefan si Claudiu Popa.

La meci au fost prezenti circa 12.000 de spectatori.



Petrolul a demolat liderul la Ploiesti