Liga 1

Petrolul a castigat mai greu decat credea cu Severinul

Petrolul Ploiesti s-a impus la limita, scor 1-0, în meciul de pe teren propriu cu echipa din Turnu Severin. Singurul gol al meciului a fost marcat de Bokila putin dupa pauza. Severinul a ratat un penalty prin Moutinho, în minutul 67.

Cu tribunele aproape pline, desi juca în fata ultimei clasate, Petrolul Ploiesti se astepta la un meci usor cu cei din Turnu Severin. Oaspetii n-au venit doar sa se apere la Ploiesti, si, desi au axat jocul în special pe defensiva, au reusit sa dea batai de cap si în atac în câteva faze care l-au avut în prim-plan pe Arnautu.

La cârma jocului s-au aflat însa ploiestenii. Luptatorii lui Mircea Rednic au sapat continuu santuri în defensiva adversa, au împins în permanenta jocul spre poarta Severinului, însa pâna la pauza s-au ales doar cu câteva ocazii de gol, fara sa-l învinga pe Marinescu.

A fost nevoie, înca o data, de inspiratia laudabila a lui Mircea Rednic, care l-a trimis în teren la pauza pe Bokila. Acesta a deschis scorul la nici 10 minute de la startul reprizei a doua, însa faza golului i-a apartinut în mare parte lui Oprita, care a centrat perfect în fata portii.

Severinul putea egala în minutul 67, însa Moutinho a ratat incredibil de la punctul cu var. Joel Thomas a obtinut lovitura de pedeapsa si tot el a vrut sa bata de la 11 metri, dar Nicolo Napoli nu a fost de acord. Pentru ca a refuzat sa de amingea colegului sau sa execute penalty-ul, Joel Thomas a fost trimis direct la vestiare de antrenorul Severinului. 



Petrolul a castigat mai greu decat credea cu Severinul