Liga 1

Otelul Galati a stricat debutul iesenilor in Liga 1

Primul derby de Moldova din noul sezon al Ligii 1 s-a încheiat cu victoria Otelului Galati. Trupa lui Dorinel Munteanu s-a impus cu 2-1 la Iasi, golurile otelarilor fiind înscrise de Laurentiu Iorga si Gabriel Viglianti, în timp ce pentru gazde a înscris Claudiu Ionescu.

Cu o echipa încropita parca în ultima clipa si destule probleme la nivelul bancii tehnice, CSMS Iasi a primit vizita Otelului Galati în primul meci al iesenilor în Liga 1. Emotiile debutului în primul esalon, dar si o oarecare teama de puterea adversarei de la Galati au facut ca meciul de la Iasi sa nu fie unul chiar placut, mai ales în prima repriza.

S-a jucat mai degraba cu frâna de mâna trasa, actiunile de atac fiind de multe ori taraganate, iar aparitiile la finalizare rare. Laurentiu Bus a fost semnatarul a doua ocazii pentru Otelul în startul meciului, de fiecare data Cezar Lungu fiind la post, pentru ca în minutul 22 Claudiu Tudor sa rateze o ocazie rarisima pentru ieseni. Tudor n-a reusit sa împinga mingea în plasa din doar trei metri, dupa ce a fost servit în gura portii de pe stânga de Vladu.

Stromajer a irosit o sansa buna pentru Otelul la jumatatea primei reprize, pentru ca în minutul 33 Claudiu Ionescu sa treaca pe lânga deschiderea scorului la cealalta poarta. Atacantul Iasiului a sutat foarte prost, mult peste poarta, dintr-o pozitie excelenta, facându-l pe Ionut Popa sa-si puna mâinile în cap.

Ionut Popa a parasit ieri banca tehnica a Iasiului si s-a dus acasa la Arad. Azi s-a întors la Iasi, la rugamintea jucatorilor.

Echilibrul pe tabela s-a rupt la 5 minute de la startul reprizei a doua. Pena a fost busculat de Cezar lungu în careul iesenilor, iar Radu Petrescu a acordat penalty pentru Otelul. Laurentiu Iorga a executat cu siguranta în dreapta jos si a deschis scorul pentru oaspeti, însa avantajul galatenilor n-a rezistat decât sapte minute. În minutul 59 Claudiu Ionescu a profitat de o bâlbâiala generala a fundasilor Otelului si l-a executat pe Grahovac cu un sut la coltul lung din doar 8 metri.

Desi meciul a continuat sub semnul echilibrului, experienta galatenilor s-a vazut, atât în joc, cât si pe tabela. Iesenii au ratat cu nonsalanta, prin Tudor si Ionescu, în timp ce elevii lui Dorinel Munteanu s-au dovedit mai pragmatici. Iar cu 10 minute înainte de final Viglianti a dus echipa de pe Dunare din nou în avantaj pe tabela, dupa ce a profitat de o gafa uriasa a lui Cezar Lungu, care si-a parasit neinspirat poarta.



Otelul Galati a stricat debutul iesenilor in Liga 1