Liga 1

Otelul castiga acasa cu Astra in prelungiri

Otelul Galati a câstigat cu 2-1 partida de pe teren propriu cu Astra Giurgiu, meci în care ambele formatii au fost nevoite sa schimbe portarul. Astra a deschis scorul prin Fatai, Pena a egalat din penalty, pentru ca Inkango sa decida meciul în prelungiri.

Aflata pe loc retrogradabil si cu multe etape de când n-a mai simtit gustul victoriei, Otelul Galati spera sa câstige pe teren propriu în fata Astrei, dupa ce nu a mai bifat un succes din prima etapa.

Planurile galatenilor s-au dovedit însa si de aceasta data foarte greu de îndeplinit, Astra nefiind genul de echipa care sa accepte dominarea gazdelor. Meciul a fost unul alert, controlat mai mult de oaspeti, care au aratat o mai mare pofta de ofensiva si au avut si mai multe ocazii.

Cea mai mare ocazie a primei reprize a venit în minutul 34, când mingea trimisa de Fatai din interiorul careului a întâlnit transversala, asta dupa ce cu câteva minute mai devreme acelasi Fatai a ratat singur cu portarul, fiind apoi imitat de Budescu.

Otelul l-a pierdut pe Grahovac spre finalul primei reprize, din cauza unei accidentari, lucru care s-a întâmplat si în tabara adversa spre finalul meciului. Silviu Lung s-a accidentat si el si a fost înlocuit cu portarul de rezerva.

Toate golurile acestei întâlniri au fost marcate dupa pauza. Astra a deschis scorul prin Fatai în minutul 50, pentru ca Otelul sa restabileasca egalitatea sase minute mai târziu. Giurgiu a fost faultat de Gaman în careu si Istvan Kovacs a indicat punctul cu var. Pena a transformat cu siguranta si a readus echipa galateana în meci.

Finalul a fost unul încins, cu multa tensiune la ambele porti, câstigatori iesind otelarii. Proaspat intratul în teren Kello, a gresit nepermis în prelungiri în careul mic, a scapat mingea din brate în fata lui Inkango, care a îndeplinit o simpla formalitate la nici 5 metri de linia portii.

Otelul Galati: Grahovac (Branet '39) - Cârja (Râpa '45), Sîrghi, Sipovici, Cucu - Giurgiu, Neagu - Inkango, Paraschiv, Stromajer (Didi '69) - Pena. Antrenor: Viorel Tanase.

Astra Giurgiu: Lung (Kello '90+1) - Yahaya (Bukari '67), Muresan, Gaman, Morais - Distefano (Youssef '72), Seto, Enache - Tembo, Fatai, Budescu. Antrenor: Gheorghe Multescu.

Cartonase galbene: Pena '70, Sipovici '90+4, Paraschiv '90+6 / Fatai '4, Tembo '44, Gaman '56, Bukari '80

Arbitri: Istvan Kovacs (central) - Vasile Marinescu, Ovidiu Artene (asistenti) - Dragos Teodor (rezerva)

Observatori: Gheorghe Moise, Paul Mincu.

La meci au asistat aproximativ 4.500 de spectatori.

Aceasta este a doua victorie a echipei Otelul în actuala editie de campionat.



Otelul castiga acasa cu Astra in prelungiri