Liga 1

Oficial: Revin spectatorii pe stadioanele din Romania in limita a 25% din capacitatea arenelor

Sursă foto: https://www.facebook.com/klausiohannis/

Anuntul a fost facut, joi seara, de presedintele Romaniei Klaus Iohannis si masura de relaxare va intra in vigoare chiar din acest weekend, incepand cu data de 15 mai.

Redam mai jos ce a declarat presedintele Klaus Iohannis cu privire la prima etapa de relaxari din 15 mai.

"Ne pregatim de relaxare, dar vrem sa avem o relaxare precauta. Nu vrem sa ne relaxam in iunie pentru a reveni la masuri in august. Vom avea o relaxare pas cu pas pana pe 1 septembrie, urmand ca la sfarsitul verii sa avem o reevaluare pentru a stabili masurile pentru toamna.

"Aceste relaxari sunt conditionate de evolutia pandemiei si de gradul de vaccinare, de cealalta parte. Daca vrem mai multa relaxare trebuie sa respectam masurile care raman in vigoare si trebuie sa ne vaccinam.

"Vreau sa dau si cateva masuri concrete de relaxare.

"Avem date cheie. Prima etapa de relaxare va avea loc chiar acum in 15 mai, pe urma 1 iunie, 1 iulie si 1 august.

"Asadar, din 15 mai se elimina portul mastii in exterior, cu cateva exceptii desigur, raman exceptiile din exterior cum ar fi pietele, targurile sau statiile de transport public, fiindca in mijloacele de transport masca va ramane obligatorie precum si in spatiiile din interior.

"A doua masura care intra imediat in vigoare este eliminarea restrictiilor de circulatie noapte si simultan se elimina orice restrictii asupra programului agentilor comerciali, deci magazinele revin la programul pe care l-au avut

"Activitatile sportive in aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate, deci cu spectatori.

"In interior vom avea de asemenea cateva relaxari care incep majoritatea din 1 iunie, cand va creste capacitatea de cazare si servire in restaurante.

"Avem nunti, botezuri, mese festive unde pot participa in exterior incepand cu 1 iunie maximum 70 de persoane si maximum 50 de persoane. De la 1 iulie si 1 august numarul creste. Daca organizatorul garanteaza ca toate persoanele care participa sunt vaccinate se renunta la restrictionarea numarului de participanti".

In Romania portile stadioanelor s-au inchis din prima saptamana a lunii martie 2020, cand a fost declarata stare de urgenta din cauza pandemiei de Covid-19.



Oficial: Revin spectatorii pe stadioanele din Romania in limita a 25% din capacitatea arenelor