Liga 1

Oficial: Liga 1 pe Look TV si Transilvania Live

Posturile Look TV si Transilvania Live vor transmite din sezonul viitor meciurile de fotbal din Liga 1, iar firmele de cablu trebuie sa trimita pana la 10 aprilie ofertele catre o casa de avocatura care va intermedia negocierea cu firma detinatoare a drepturile de difuzare, mai precis Intel Sky Broadcast cu sediul in Malta. Faptul ca statiile tv de mai sus erau in carti sa transmita Liga 1 s-a anuntat neoficial inca de pe 6 martie, la nici doua zile dupa ce LPF anuntase cedarea drepturilor tv catre Sky.

Cele doua posturi detinute pana acum de omul de afaceri Arpad Paszkany, printre altele si patron la echipa CFR Cluj, vor transmite meciurile din Liga 1 in intervalul 2014-2019, dar si meciurile din Cupa Ligii, competitie care urmeaza a fi lansata pentru perioada 2015-2019.

"Posturile au initiat demersurile pentru renuntarea la regimul must carry incepind cu data de 1 iulie 2014 si vor solicita tarife pentru retransmisie din partea distribuitorilor, prin aplicarea prevederilor CNA. In acest context, cele doua institutii solicita tuturor distribuitorilor de servicii de programe audiovizuale interesati sa retransmita contra cost posturile Look TV si Transilvania Live, sa trimita pina la data de 10 apriilie 2014, oferta lor, urmind sa fie contactati pentru discutii si negocieri suplimentare", se arata intr-un comunicat lansat in cursul zilei de miercuri.

Cu alte cuvinte, firmele de cablu trebuie sa depuna ofertele de preluare a celor doua posturi pana la 10 aprilie, urmand ca ulterior acestea sa stabileasca sub ce forma vor pune la dispozitia abonatilor postuyrile Look TV si Transilvania Live, existand si posibilitatea includerii celor doua posturi in pachete separate la preturi speciale.

[news-105335]

Iata mai jos comunicatul anuntat de Look:

Radiodifuzorii TRANSILVANIA LOOK S.A. (detinator al licentei pentru postul TV „LOOK TV”) si NCN STUDIO TV S.A. (detinator al licentei pentru postul TV „Transilvania L!VE”) au semnat un Memorandum of Understanding cu Intel Sky Broadcast Ltd., compania care a semnat in data de 4 martie 2014 contractul de cesiune de drepturi mass-media. Prin intermediul acestui contract, Intel Sky Broadcast Ltd. a achizitionat de la Liga Profesionista de Fotbal drepturile comerciale de mass-media privind meciurile de fotbal din cadrul Campionatului Liga 1, pentru perioada 2014-2019 si din cadrul Cupei Ligii, pentru perioada 2015-2019. Potrivit memorandumului de intelegere semnat, Intel Sky Broadcast Ltd. va dobandi dreptul de proprietate asupra TRANSILVANIA LOOK S.A. si NCN STUDIO TV S.A., iar cei doi radiodifuzori vor primi drepturile aferente difuzarii in direct, de inregistrari, rezumate, online si mobile, a meciurilor de fotbal din Campionatul Liga 1 si Cupa Ligii.

Totodata, TRANSILVANIA LOOK S.A. si NCN STUDIO TV S.A. sunt imputernicite sa initieze negocieri cu distribuitorii de servicii de programe audiovizuale (indiferent de tipul de retele folosite: cablu sau acces prin satelit) cu privire la conditiile in care se va efectua in viitor retransmisia posturilor LOOK TV si Transilvania L!VE, care au initiat demersurile pentru renuntarea la regimul must carry, incepand cu data de 01 iulie 2014 si vor solicita tarife pentru retransmisie din partea distribuitorilor, prin aplicarea prevederilor art. 15 din Decizia C.N.A. nr. 72/2012.

In acest context, TRANSILVANIA LOOK S.A. si NCN STUDIO TV S.A. solicita tuturor distribuitorilor de servicii de programe audiovizuale interesati sa retransmita contra cost posturile LOOK TV si Transilvania L!VE, sa trimita pana la data de 10 aprilie 2014, oferta lor indicativa cu privire la conditiile tehnice si financiare pe care le au in vedere pentru derularea noilor contracte de retransmisie, urmand ca acestia sa fie contactati ulterior pentru discutii si negocieri suplimentare. Ofertele trebuie sa fie trimise Societatii de Avocati Tuca, Zbarcea & Asociatii (care asista TRANSILVANIA LOOK S.A. si NCN STUDIO TV S.A. in aceasta procedura) la adresa de e-mail proiect.look@tuca.ro.



Oficial: Liga 1 pe Look TV si Transilvania Live