Liga 1

Noul Rapid da lovitura si bate Steaua in Ghencea

Cu un lot complet remaniat in pauza de iarna, Rapid a dat lovitura in prima etapa a returului si a invins Steaua chiar pe terenul din Ghencea, cu 1-0. Unicul gol al meciului a fost marcat de cehul Gecov in repriza a doua. Steaua a avut doua suturi in bara, iar in final Sapunaru de la Rapid a plecat mai devreme la cabine dupa ce a primit al doilea galben. Aceasta a fost doar 12-a victorie a Rapidului pe terenul Stelei si prima dupa patru ani.

Prima faza de poarta i-a apartinut lui Chipciu in minutul 3. Sutul acestuia din actiune a trecut insa pe langa buturile aparate de Buchta.

Minutul 8 a adus cursa impresionanta a lui Popa cu Niculae in urmarirea sa, dar mijlocasul stelist a impresionat doar la capitolul viteza. Centrarea in careu a ajuns in bratele portarului rapidist.

Cea mai mare ocazie a debutului de meci a venit in minutul 14. Centrare in careu si Papp reia in bara. Mingea revine la Tucudean si acesta reia pe langa poarta cu o executie pretentioasa.

Popa a mai incercat o cursa pe dreapta in minutul 23, iar centrarea pentru Tucudean a fost reluata de acesta spre poarta. Steaua a obtinut doar corner la o faza care promitea mai mult de atat.

Prima repriza s-a incheiat cu o mare ocazie a celor de la Rapid. Mingea a ajuns in careu la Niculae, iar atacantul giulestean a trimis peste poarta spre disperarea bancii tehnice a formatiei sale.

Bourceanu a intrat la Steaua in locul lui Luchin la pauza, iar Filip a trecut pe postul de fundas central, o  decizie cel putin curioasa din partea lui Gilca.

Steaua s-a asezat teritorial in jumatatea adversa, dar Rapid a dat o replica taioasa si Rui Miguel, jucator intrat in locul lui Pancu, avea sa rateze cea mai mare ocazie a oaspetilor in minutul 54. Centrarea de pe stanga l-a gasit pe acesta liber in sase metri, insa lovitura de cap a trecut peste poarta.

Aceasta ratare avea sa anunte golul din minutul 61, reusita lui Gecov fiind una cu adevarat spectaculoasa. A fost o pasa peste intreaga aparare stelista, mijlocasul ceh a preluat pe piept si a trimis in poarta lui Cojocaru.

La Steaua a intrat Rusescu in locul lui Tucudean, dar plusul ofensiv asteptat nu s-a produs, desi fostul golgeter al Ligii 1 avut o sansa buna de egalare in minutul 83 la respingerea in fata a lui Buchta. Reluarea lui Rusescu a fost extrem de slaba.

Steaua a mai avut o bara in minutul 86 prin Tanase. Acesta s-a pozitionat excelent debarasandu-se de marcajul lui Dan, dar a nimerit stalpul din stang al portii lui Buchta la centrarea lui Popa din dreapta.

Finalul n-a fost lipsit de tensiune, Sapunaru plecand mai devreme la cabine dupa ce a luat al doilea galben in urma unei altercatii cu Stanciu. Acesta din urma a fost calcat pe glezna in careul advers si a solicitat penalty, moment in care Sapunaru a intervenit sa-i ceara socoteala.



Noul Rapid da lovitura si bate Steaua in Ghencea