Liga 1

Nebunia coronavirusului ajunge si in Romania. Ultimele masuri luate de autoritati afecteaza sportul

Autoritatile romane au comunicat, duminica, un set de masuri la nivelul intregii tari pentru a preintampina raspandirea coronavirusului la noi in tara.

Astfel, in perioada 8-31 martie sunt interzise adunarile publice la care participa mai mult de 1.000 de persoane.

Majoritatea meciurilor din Liga 1 vor fi afectate de aceasta masura, desi nu putine au fost cazurile cand pe stadioanele de la noi au fost doar cateva sute de persoane.

Primul eveniment afectat de aceasta este meciul FCSB - Craiova, partida programata duminica seara de la 20:30 pe Arena Nationala.

La meci se anuntau peste 20.000 de spectatori, cateva mii veniti din Oltenia. Biletele au fost deja cumparate in marea lor parte, iar multi fani din tara plecati la drum.

Ca efect la decizia Guvernului Romaniei cluburile CSM Bucuresti si Dinamo au oprit comercializarea biletelor pentru meciurile de Champions League la handbal.

De asemenea, FRF a oprit vanzarea biletelor pentru meciul nationalei de tineret cu Danemarca, partida programata pe 31 martie la Craiova.

Iata mai jos cateva dintre masurile anuntate de Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, si Horatiu Moldovan, secretarul de stat din Ministerul Sanatatii:

- suspendarea cursurilor în școlile unde se raportează cel puțin un caz de coronavirus;

- interzicerea activităților în aer liber sau în incinte cu participarea unui număr mai mare de 1000 de oameni, cu mentiunea ca aceasta masura se poate prelungi si dupa 31 martie;

Cifrele oficiale privind coronavirusul in Romania:

13 cazuri raportate (patru deja vindecate complet);

15 persoane in carantina:

12.734 sunt autoizolate.

Cei mai multi dintre pacienti nu prezinta simptome si au o stare buna!

 



Nebunia coronavirusului ajunge si in Romania. Ultimele masuri luate de autoritati afecteaza sportul