Liga 1

Mircea Sandu, cercetat penal pentru spalare de bani

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a fost pus sub acuzare pentru spalare de bani si delapidarea unor fonduri primite de la FIFA.

Procurorii DIICOT instrumenteaza modul in care Sandu a gestionat constructia bazei sportive de la Buftea, proiect pentru care FIFA a trimis in conturile FRF la vremea respectiva suma de 1 milion de euro, anunta Digi 24.

Sandu este acuzat ca impreuna cu alti complici a construit un grup infractional pentru sustragerea din conturile FRF a sumei de 740.000 de euro.

In final, baza sportiva de la Buftea a costat 3.5 milioane euro, suma considerata a fi nejustificat de mare.

“Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții Petculescu Bogdan, Sandu Mircea, Tetelman Ziv- sher şi Tetelman Puiu, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani”, se arata intr-un comunicat al DIICOT.

“În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2009-2010, suspectul Sandu Mircea a iniţiat şi constituit împreună cu suspecţii Petculescu Bogdan, Tetelman Ziv-Asher şi Tetelman Puiu, un grup infracţional organizat care a avut ca scop însuşirea din patrimoniul Federaţiei Române de Fotbal a sumei de 740.000 euro, provenită din încheierea unui contract de execuţie lucrări având ca obiect construcţia unui centru de fotbal pe raza localităţii Buftea, judeţul Ilfov”, mai precizeaza respectivul comunicat.



Mircea Sandu, cercetat penal pentru spalare de bani