Liga 1

Ministrul Novak despre revenirea spectatorilor pe stadioanele din Romania: “Din partea mea ar putea sa se intoarca si maine”

Eduard Novak a raspuns la intrebarea care il framanta pe suporterul roman de aproape un an de zile.

Pe 7 martie 2020 era ultima data cand spectatorii au avut acces la un eveniment sportiv in Romania.

De atunci arenele sportive au gazduit evenimente cu portile inchise, dupa ce doua luni au fost ele inchise cu totul pe timpul starii de urgenta.

In pofida numeroaselor discutii aparute in spatiul public, pana acum nu s-a luat nicio decizie in privinta revenirii spectatorilor pe stadioane.

“Din partea mea ar putea sa se intoarca suporterii si maine, dar haideti sa o luam pas cu pas. Daca vedem exemplele de afara, nu este inca nimic deschis si cumva trebuie sa ne raportam la ce se intampla afara.

“Peste 2-3 luni, sa vedem cum va evolua pandemia, poate reusim intr-un procent sa readucem spectatorii inapoi”, a declarat Eduard Novak, ministrul Tineretului si Sportului.

In aceste conditii, sansele ca la meciul Romania - Germania programat pe Arena Nationala la finalul acestui luni martie sa avem un numar limitat de spectatori sunt extrem de reduse.

Propunerea fusese lansata in spatiul public de Razvan Burleanu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, ca un experiment organizatoric in ideea redeschiderii arenelor in viitorul apropiat.



Ministrul Novak despre revenirea spectatorilor pe stadioanele din Romania: “Din partea mea ar putea sa se intoarca si maine”