Liga 1

Meci nebun în Trivale. FC Argeș revine de la 0-2 cu UTA și salvează remiza dintr-un penalty acordat la ultima fază

Sursă foto: https://www.facebook.com/uta1945arad

Echipele FC Argeș și UTA Arad au luptat în Trivale într-un meci de care pe care pentru evitarea celui de-al doilea loc direct retrogradabil în Liga 2.

Partida s-a încheiat în cele din urmă la egalitate, scor 2-2, după ce arădenii au condus la pauză cu 2-0.

Echipa pregătită de Mircea Rednic a deschis scorul prin Postolachi, în minutul 27, cu un șut pe jos din interiorul careului.

Piteștenii au ratat o lovitură de la 11 metri prin Calcan, șutul acestuia fiind blocat de portarul Iacob.

UTA s-a desprins prin golul marcat de Keșeru, cu trei minute înaintea pauzei. Primul gol marcat de atacantul veteran din 13 noiembrie 2022, de la un 1-1 pe teren propriu cu FC Voluntari.

Meciul se îndrepta spre o victorie a arădenilor când, în minutul 80, centralul Adrian Cojocaru a acordat lovitură de la 11 metri pentru FC Argeș după o fază de la colțul terenului pentru un henț comis de Abeid.

Penalty acordat în urma analizei VAR și pe care Garita l-a transformat în golul de 1-2.

În al șaselea și ultimul minut suplimentar același Cojocaru a dictat din nou penalty pentru piteșteni, a treia oară în meci, pentru un fault asupra lui Turda la un duel aerian în careul arădean.

Nervii au cedat și Rednic a scos echipa de pe teren în semn de protest. Cojocaru le-a acordat arădenilor trei minute regulamentare să revină în teren.

Până la urmă oaspeții arenei din Trivale au acceptat decizia și Garita a făcut 2-2 cu un șut în forță pe centrul porții.

Meciul s-a încheiat într-o tensiune de nedescris, Cojocaru fiind la un pas de linșaj din partea jucătorilor și ofcialilor de la UTA.

După acest rezultat trei echipe rămân despărțite de un singur punct în clasament în lupta pentru evitarea retrogradării directe. E vorba de UTA, Chindia și FC Argeș.

Caseta tehnică

FC Argeș: Straton - Tofan, Turda, Zebic, Rizzi (Garita 46) - Mimito Biai, Meza Colli (Y. Pîrvu 64), I. Şerban (Dobrosavlevici 46) - G. Creţu (Bassong 75), Koubemba (Jobello 64), Calcan. Antrenor: Bogdan Vintilă.

UTA Arad: Fl. Iacob - Vukcevic, Benga, Hoxhallari, Aly Abeid – Batha (Cascini 81), P. Anton (Ubbink 65) - Şteau (Isac 72), Postolachi (Milosevic 81), Roger - Keşeru (Otele 64). Antrenor: Mircea Rednic.

Cartonaşe galbene: Koubemba 25, Zebic 54, Garita 57 / Hochallari 40, Vukcevic 56, Cascini 90+4, Batha 90+12

Arbitri: Adrian Cojocaru - Vasile Marinescu, Ovidiu Artene.



Meci nebun în Trivale. FC Argeș revine de la 0-2 cu UTA și salvează remiza dintr-un penalty acordat la ultima fază