Liga 1

Lupi cu Steaua, mielusei cu Viitorul

Viitorul a obtinut cea de-a treia victorie consecutiva in campionat, 2-1 cu Petrolul, eliminand in mare parte grijile pe care le avea vizavi de o eventuala retrogradare in esalonul secund. Mai mult, echipa antrenata de Gica Hagi poate profita de problemele financiare pe care le au echipele din fruntea clasamentului, fortand o participare istorica in preliminariile Europa League. Rezultatul inregistrat de formatia prahoveana vine la doar cateva zile distanta de momentul in care Petrolul castiga pe Arena Nationala cu Steaua, scor 1-0.

Meciul de la Ploiesti a fost precedat de un moment haios, surprins de camerele celor de la Digisport. Doi jurnalisti locali s-au imbracat in straie arabesti, ca o ironie adusa zvonurilor care dadeau posibila venirea unor investitori din zona Golfului la Petrolul.

Fostul jucator al lui Internazionale Milano, Cristian Daminuta, a amenintat pentru prima data buturile lui Pecanha cu un sut violent ce s-a izbit de bara transversala. 

La poarta opusa, Pastorini l-a intins pe Calin Albut cu o executie asemanatoare din afara careului.

Viitorul s-a desprins pe tabela dupa primele zece minute. Banel Nicolita a centrat perfect de la coltul terenului, iar Mitrea a reluat imparabil, cu capul, din zona punctului de la 11 metri pentru 0-1.

Cu zece minute inainte de pauza, Calin Albut a fost salvat de bara la o incursiune in careu a fundasului lateral Jean Sony Alcenat.

Romario Benzar (43) putea iesi in evidenta cu un eurogol, de la aproximativ 30 de metri.

"Lupii" au avut un start furibund de repriza secunda, cu trei suturi intr-un interval foarte scurt de timp. Tamuz a fost blocat de Albut, in marginea careului mic. Portarul Viitorului a raspuns prezent si la executia din 20 de metri a nou-intratului Victoras Astafei, pentru ca mai apoi sa urmareasca o minge trimisa violent de Filip la un metru peste poarta.

Echipa lui Gica Hagi a mizat mult pe contraatac si, in minutul 68, a speculat o noua bresa in defensiva adversa. Scapat spre poarta lui Pecanha, Bonilla a dat dovada de altruism si i-a pasat lui Cristi Manea, iar internationalul roman a indeplinit o formalitate pentru 0-2. 

Petrolul a mai tras un cartus, prin Tamuz (86), previzibil intr-un "dialog" de la distanta purtat cu experimentatul goalkeeper al Viitorului.

Inainte de prelungiri, Ciprian Vasilache a gasit foarte bine bresa la coltul scurt si l-a invins pe Albut. Un gol de consolare pentru Petrolul, care poate pierde podiumul in detrimentul lui CSU Craiova, aflata la doar 1 punct distanta in clasament.

Petrolul: Pecanha - Alcenat, I. Filip, Ipsa, Peteleu - De Lucas (C. Vasilache 77), Marinescu - Pastorini, Kronaveter (Tchite 57), Nepomuceno (V. Astafei 46) - Tamuz
Rezerve: Cobrea, M. Marin, Al. Chirita, Astafei, Gallegos, Tchite, Vasilache
Antrenor: Mircea Rednic

Viitorul: Albut - Manea, Tiru, Mamele, Mitrea - Daminuta (D. Nedelcu 37, S. Pana 59), Benzar - Nicolita, R. Marin, Fl. Tanase - Henrique (N. Bonilla 21)
Rezerve: Buzbuchi, Pana, Bonilla, Parvulescu, Mitrita, Nedelcu, Hodorogea
Antrenor: Gheorghe Hagi

Arbitru: Alexandru Tudor (Bucuresti)

Cartonase galbene: Ipsa 39, Marinescu 63, Tamuz 81/ Daminuta 31, Nicolita 36, Bonilla 39, Benzar 90+2, S. Pana 90+3

Cartonase rosii: -

Stadion: Ilie Oana (Ploiesti)



Lupi cu Steaua, mielusei cu Viitorul