Liga 1

LPF vrea spectatori pe stadioanele din Liga 1 si acuza discriminarea fotbalului

De la 1 iunie sunt din nou permise spectacolele in aer liber cu prezenta unui numar limitat de spectatori la 500.

Meciurile de fotbal ar urma sa fie reluate in Romania de la 13 iunie cu portile inchise.

O decizie a autoritatilor criticata de LPF prin vocea secretarului general Justin Stefan.

"Am găsit pe internet o Hotărâre privind anumite propuneri de modificare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 dispuse pe durata stării de alertă. Hotărârea, emisă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, face o mare eroare, prin excluderea meciurilor de fotbal din rândul activităților la care pot participa 500 de spectatori.

"Evenimentele sportive desfășurate pe un stadion sunt asimilate, fără nicio îndoială, spectacolelor desfășurate în aer liber. Interdicția de a organiza competiții sportive cu spectatori crează o situație discriminatorie pentru cluburile de fotbal, privite ca operatori economici, în raport cu alți operatori economici care organizează activități similare precum spectacole, concerte, alte evenimente culturale organizate în aer liber, festivaluri publice sau private.

"Stadionul de fotbal este un spațiu care permite luarea cu usurință a măsurilor de distanțare socială în raport cu alte spații, așa încât o analiză corectă ar trebui să implice stabilirea numărului de spectatori în funcție de numărul de locuri disponibile, situație în care evenimentele sportive desfășurate pe stadioane ar putea să se desfășoare chiar și cu mai mult de 500 de spectatori (spre exemplu, 500 de spectatori în fiecare tribună, dacă tribunele sunt bine delimitate și permit accesul separat al spectatorilor), a scris Justin Stefan pe Facebook.

Acesta isi exprima speranta ca Guvernul va indreapta ceea ce numeste a fi "o eroare".

Serbia, Ungaria, Grecia si Rusia vor permite reluarea competitiei fotbalistice cu un numar limitat de spectatori in tribune.



LPF vrea spectatori pe stadioanele din Liga 1 si acuza discriminarea fotbalului