Liga 1

LPF prezinta trei scenarii pentru Liga 1. Cand si cum ar putea reincepe competitia

Liga Profesionista de Fotbal impreuna cu cluburile din Liga 1 analizeaza pe toate partile putinele variante de lucru pe care le au la dispozitie in vederea reluarii campionatului.

Trei scenarii sunt luate in calcul in acest moment pentru Liga 1, de la cel mai optimist si pana la dezastru absolut.

Primul scenariu prevede ca intrecerea sa fie reluata pe 13 iunie, data care fusese avansata initial cu titlu de rezerva in conditiile in care starea de urgenta s-ar fi prelungit.

Cum in Romania a devenit doar o chestiune de timp pana cand starea de urgenta impusa prin decret prezidential si aprobata de Parlament in 15 martie sa fie prelungita cu alte 30 de zile, data de 13 iunie pare cel mai optimist scenariu pentru reluarea Ligii 1.

In acest caz s-ar disputa cate doua etape in fiecare saptamana, astfel ca intrecerea interna s-ar incheia la finalul lunii iulie.

Al doilea scenariu ia in calcul varianta in care Liga 1 ar reincepe mai tarziu de 13 iunie si atunci, din lipsa de timp, competitia ar fi schimbata la sistemul meciurilor in turneu. Ar fi doua grupe a cate trei echipe in playoff si doua grupe a cate patru echipe in playout. Competitia s-ar incheia cu faze finale, semifinale si finala ca in Cupa Romaniei. Toate meciurile s-ar juca in acelasi oras, iar echipele ar urma sa fie carantinate in hoteluri.

Al treilea scenariu este si cel mai negru dintre toate si se refera la abandonarea sezonului, cu inghetarea clasamentului existent la momentul intreruperii.

Este varianta pe care oficialii fotbalului romanesc incearca sa o evite pe cat posibil la recomandarea expresa a UEFA ca actualul sezon sa fie dus la capat in orice conditii.



LPF prezinta trei scenarii pentru Liga 1. Cand si cum ar putea reincepe competitia