Liga 1

LPF a solicitat o garantie mica celor de la Sky Broadcast pentru Liga 1

Clauze din contractul dintre Liga Profesionista de Fotbal (LPF) si compania Sky Broadcast Limited, cea care a cumparat pentru cinci ani drepturile tv ale Ligii 1, incep sa apara.

Contractul prevede ca LPF sa primeasca suma de 27,5 de milioane de euro (plus taxe) indiferent daca firma Sky revinde sau nu drepturile tv in profit, anunta Evenimentul Zilei.

Sky, la randul ei, asa cum a spus Gino Iorgulescu zilele trecute, va organiza o licitatie in cadrul careia va revinde drepturile obtinute. In cazul in care sumele obtinute de la posturile tv din Romania nu vor acoperi suma de 27,5 de milioane de euro pe an, Sky va trebui sa scoata din buzunar diferenta.

Problema este ce se intampla in varianta in care firma Sky va denunta contractul, daca nu isi va putea sustine obligatiile asumate. Aici intervine o garantie depusa de Sky in conturile LPF, in valoare de 14 milioane de euro.

Suma este mica, avand in vedere ca acopera doar o jumatate de sezon de campionat. In cazul in care Sky pleaca, LPF va avea prea putin timp sa organizeze o licitatie sau sa gaseasca un alt cumparator, fiind pusa sub presiune si in inferioritate in noile negocieri, in cadrul carora va trebui sa vanda rapid, contra timp.

Va fi interesat de observat cum se va derula acest contrat si daca va fi dus pana la capat.

Urmatorul pas este asteptarea licitatiei pe care Sky o va organiza. In lupta pentru meciuri se anunta pe cai neoficiale posturi ca TVR, ProTV, Eurosport dar si statiile lui Arpad Paszkany, Transilvania Live si Look TV. Zilele trecute, Gino Iorgulescu a declarat ca meciurile din Liga 1 se vor vedea pe "doua posturi tv de larga audienta", dand de inteles ca meciurile nu vor fi nici "pay-per-view" si nici transmise de televiziuni mici sau inaccesibile pe calbu.

[news-105387]

Drepturile Tv ale Ligii 1 au fost cedate pe cinci sezoane, intre anii 2014 si 2019, companiei Sky Broadcast Limited, administrata de o rusoaica, Olga Zakimatova. Se speculeaza ca in spatele firmei infiintate in Malta s-ar afla Arpad Paszkany (patronul CFR Cluj si om de afaceri), George Soros (speculant pe piata financiara), Adrian Sarbu (om de televiziune) sau oameni de afaceri rusi ale caror nume raman necunoscute. Daca banii se vor plati, nici nu conteaza cine se afla in spate.

[news-105226]



LPF a solicitat o garantie mica celor de la Sky Broadcast pentru Liga 1