Liga 1

LPF a semnat contractul pentru drepturile TV din Liga 1. Ambitii mari pentru urmatorii cinci ani

Asa cum anuntam inca de acum o saptamana, Liga Profesionista de Fotbal a cedat drepturile de televizare a meciurilor din Liga 1 pentru suma de 28 milioane de euro.

Compania care a achizitionat drepturile fara organizarea unei licitatii este eAD Interactive, in realitate o intermediara care mai departe va negocia cu institutiile media interesate de difuzarea partidelor din Liga 1.

“Nu am vandut direct catre televiziuni pentru ca nu suntem specialisti in acest domeniu. Am obtinut 28 milioane de euro. Nu ma intereseaza ce face eAD mai departe”, a spus Gino Iorgulescu, presedintele LPF, intr-o conferinta de presa.

Actualul contract cu Intel Sky semnat in 2014 expira in acest an si la nivelul Ligii 1 se asteapta ca urmatorul contract sa aduca cel putin la fel de multi bani cluburilor.

Ultimul contract a fost semnat pentru 167 milioane de euro, bani care pentru majoritatea echipelor din Liga 1 reprezinta principala gura de oxigen pentru desfasurarea activitatii (n.a. - intre 30 si 60% din bugetul unui sezon competitional).

Justin Stefan, secretarul general al LPF, a spus la randul sau ca nu se va renunta la programarea meciurilor in ziua de luni, o regula contestata nu numai la noi.

“Chiar daca sunt presiuni, nu renuntam la aceasta zi. Vom avea ore mai bune de programare a meciurilor, aceasta in functie de luna si de anotimp”, a spus Stefan.

Orlando Nicoara, reprezentantul celor de la e AD Interactive a spus ca isi doreste sa faca Liga 1 mai atractiva si sa creasca audientele de la TV si de pe stadioane.

"Negociem deja cu cele trei parti care detin drepturile, dar mai sunt si alte firme care vor asta, posturi din Romania si din afara", a spus Nicoara.

In prezent meciurile din Liga 1 sunt televizate de posturile Digisport, Telekom Sport si Look Sport.



LPF a semnat contractul pentru drepturile TV din Liga 1. Ambitii mari pentru urmatorii cinci ani