Liga 1

Craiova castiga "derby-ul Betano" cu FCSB in Casa Liga 1

Sursă foto: https://www.facebook.com/UCVOficial

Craiova a castigat cu 2-1 derbyul cu FCSB, un meci in care ambele echipe sunt sponsorizate de Betano. Ambele goluri ale gazdelor au fost marcate din penalty. Craiova are cinci victorii din ultimele cinci meciuri, iar FCSB a cazut pe locul al cincilea in playoff ceea ce inseamna in afara Europei. Comenteaza aici etapa 7 din playoff.

Meciul a inceput ezitant, insa la mijlocul primei repriza Craiova a primit un penalty usor. Un duel intre Popescu si Mihaila a dus la o cadere frumoasa a jucatorului Craiovei, in careu, iar arbitrul de centru a aratat punctul cu var. Cicaldau a executat fara emotii, in minutul 23.

Minutul 36 a adus egalarea. Pe un fond de presiune a FCSB, insistenta lui Florinel Coman a adus o centrare in careu, iar Cristea a trimis mingea in plasa.

Golul care a decis partida a fost marcat in repriza a doua. Craiova a primit un alt penalty, de data aceasta mult mai clar. Portarul Vlad (FCSB) l-a lovit pur si simplu cu pumnul in fata pe un adversar, incercand sa boxeze. Un gest stangaci, care a dus la penalty.

Stelistii au fost aproape de gol in minutul 80, insa o minge trimisa din apropierea portii a fost respinsa cu greu de Pigliacelli.

Craiova se desprinde la 4 puncte fata de CFR, care are un meci mai putin, in timp ce FCSB cade pe locul 5. Stelistii trebuie sa castige Cupa pentru a isi asigura un loc in cupele europene.

Asa am trait: Craiova - FCSB 2-1

FINAL de meci. Craiova castiga cu 2-1, ambele goluri ale gazdelor fiind marcate din penalty.

min. 90+2 - Lovitura libera FCSB. Bate coman pe poarta, insa prinde Pigliacelli. 

min. 90 - 3 minute de prelungiri.

min. 87 - Man (FCSB) faulteaza inutil si primeste cartonas galben. Iese Mihaila de la Craiova si intra Gustavo.

min. 85 - FCSB cere penalty, nu este clar de ce, aparent Bancu l-a lovit la un picior pe Tanase, dar nu pe piciorul de sprijin. Urmeaza un atac al Craiovei, incheiat cu sut spre poarta.

min. 83 - Centrare in careul Craiovei, respinge Bancu. FCSB preseaza iar Craiova arunca mingea in atac in disperare catre nimeni.

min. 81 - Coman patrunde in careu, dar suteaza slab spre poarta gazdelor. Craiova trage de timp, o mica pauza medicala.

min. 80 - La un pas de gol FCSB. Portarul Craiovei boxeaza o minge pe care scria 'gol' daca nu ar fi fost trimisa chiar spre el.

min. 79 - Corner Craiova, executa Cicaldau, presiune la poarta FCSB care pana la urma reuseste sa iasa pe un contraatac.

min. 76 - Craiova trebuie sa atace pentru a tine in frau adversara. Corner fara pretentii, dar oltenii raman in presiune.

min. 73 - Man cade usor si primeste lovitura libera. Executa FCSB, respinge usor Craiova.

min. 72 - Mateiu (Craiova) trimite o bomba de la distanta, prinde insa portarul Vlad.

min. 67 - FCSB incearca sa preseze si nu comina deloc rau, insa in careu nu par sa existe solutii in fata unei aparari aparent stabile a gazdelor.

min. 63 - Corner pentru FCSB, resping craiovenii in prima faza, dar mingea ajunge cu noroc la Coman, care nu reuseste sa suteze printre aparatori, din careu! Este primul atac al lui FCSB din aceasta a doua repriza.

min. 59 - Atac Craiova si cap al lui Mihaila, bine trimis, prinde insa Vlad.

min. 54 - GOL Craiova: Nistor (Craiova) - Penalty executat de Nistor, care il executa fara emotii pe Vlad! Sut pe centrul portii. 2-1 pentru Craiova!

min. 52 - Penalty Craiova. Al doilea din acest meci. Incredibil, Vlad il pocneste pe Ivan in fata si primeste cartonas. Portarul FCSB l-a lovit pur si simplu cu pumnul in fata pe adversar!

min. 51 - Degajarea portarului Craiovei surprinde intreaga apararea a FCSB, Bancu trage insa slab!

min. 50 - Craiova incepe in atac si posesie clara aceasta a doua repriza.

min. 49 - Craiova are corner, executa Cicaldaiu, prinde Vlad. Apararea FCSB greseste, sunt cateva momente de panica, insa resping in cele din urma pericolul ros-albastrii.

22.09 - Incepe repriza a doua cu intarziere din cauza acelei reparatii a plasei portii.

22.05 - Intarzie putin a doua repriza, se repara plasa portii cu ajutorul unei scari.

21:49 - Pauza, 1-1. Craiova a deschis scorul dintr-un penalty aratat usor si transformat de Cicaldau, iar FCSB a egalat prin Cristea.

INFO: Craiova a pierdut toate meciurile in acest sezon, trei la numar pana acum.

min. 40 - Craiova preseaza prin Mihaila si Pancu, mingea ajunge la Nistor care trage in bratele lui Vlad.

min. 37 - Craiova porneste cu  nervi pe contraatac, dar nu poate pune in pericol poarta FCSB.

min. 36 -  GOL FCSB. Tanase obtine un corner pentru FCSB. Executa Florinel Coman, toata echipa gazdelor este in careu, GOL! Initial centrarea lui Coman este respinsa, inca acesta revina in posesie, recentreaza iar Cristea inscrie! U. Craiova - FCSB 1-1!

min 35. - Cretu centreaza catre Petre in careul Craiovei, dar acesta din urma nu poate relua spre poarta.

min. 30 - Cartonas galben: Barbut (FCSB). FCSB preseaza, iar Craiova se apara insa nu rateaza ocazii sa plece pe contraatac.

min. 28 - Nervi in tabara FCSB, nu se asteptau bucurestenii la acest mers al meciului.

INFO: Este golul cu numarul 13 al lui Cicaldau in acest sezon.

min 23. - GOL Craiova - FCSB 1-0 - Penalty Craiova: Executa Cicaldau fara emotii, Vlad sare in dreapta, mingea se duce stanga sus. Gol, 1-0 pentru gazde! La acest scor, Craiova are 4 puncte in fata lui CFR, iar FCSB este pe 5 in afara Ligii Europa.

min 22 - Atac al Craiovei, cade in careu mIHAILA, este penalty aratat de asistent! Nu a parut un penalty clar, impiedicat de Popescu. Un contact usor.

min. 20 - O noua lovitura de colt pentru Craiova. Centrare nereusita pentru Kolijc.

min. 16 - Kolijc trage pentru prima oara la poarta Stelei, Vlad respinge in corner cu greu dupa o eroara a apararii. Fara rezultat lovitura de colt.

min. 12 - Sut al lui Man de la mare distanta, blocat. Urmeaza o patrundere in careu a lui Cretu, din nou respinsa de gazde.

min. 11 - Nicun sut pe poarta pana acum.

min. 6 - Inceput precaut al celor doua echipe, Craiova este cea care preseaza mai mult pe acest inceput de meci.

ora 21:01 - Incepe partida.

Echipele de start:

U Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Cosic, Acka, Bancu – Nistor, Cicâldău, Mateiu – Bărbuţ, Koljic, Mihăilă
FCSB: Andrei Vlad – Crețu, Cristea, Miron, Panțîru – Moruțan, Popescu, Tănase – Man, Petre, Fl. Comanmin.6 6- 



Craiova castiga "derby-ul Betano" cu FCSB in Casa Liga 1