Liga 1

CFR Cluj, campioana Romaniei! FCSB si Craiova completeaza podiumul

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

De la 20:45 am transmis live text in aceasta pagina ultima etapa din playoff-ul Ligii 1 Betano, cu lupta pentru titlu intre CFR Cluj si FCSB. Pentru un singur punct diferenta titlul a mers in Gruia pentru CFR Cluj, echipa care a si incheiat sezonul regulat in fruntea ierarhiei.

CFR Cluj - Viitorul 1-0 (Final)
FCSB - Astra 1-0 (Final)
CSM Poli Iasi - Craiova 1-2 (Final)

CFR Cluj este noua campioana a Romaniei! Pe Arena Nationala o parte din cei 13.305 spectatori prezenti la meci scandeaza "Pentru noi sunteti campioni".

Pentru CFR Cluj este al patrulea titlu din istoria clubului, iar antrenorul Dan Petrescu isi trece in palmares al doilea campionat al Romaniei, dupa cel obtinut cu Unirea Urziceni.

Min.90 CFR Cluj - Viitorul: Centrare a lui Ganea in careul CFR-ului. Respinge apararea gazdelor.

Min.86 CFR Cluj - Viitorul: Diagonala a lui Ianis Hagi pentru Ganea. Prea tare si mingea iese afara.

Min.83 FCSB - Astra: Erico trimite un sut in forta de la mare distanta si-l intinde serios pe Balgradean. Interventie decisiva a portarului stelist.

Min.79 CFR Cluj - Viitorul: Centrare in careul CFR-ului, o raritate in acest meci. Ianis Hagi era cautat, dar nicio sansa in fata puternicilor stoperi ai gazdelor.

Min.77 CFR Cluj - Viitorul: Contraatac al clujenilor prin Tucudean si Omrani, ultimul este blocat in extremis de catre De Nooijer.

Min.75 FCSB - Astra: Cristi Tanase rateaza in credibil din apropiere o minge sutata de Man si respinsa in fata de Iliev.

Min.70 CFR Cluj - Viitorul: Centrare a lui Cicaldau pentru nimeni. Respinge apararea gazdelor in afara terenului.

Min.64 CFR Cluj - Viitorul: Simulare a lui Manea, nervii cedeaza si au loc acolo cateva imbranceli. In cele din urma conflictul se stinge precum un foc de paie. Remarcam ca se joaca foarte dens in Gruia, cei 20 de jucatori de camp fiind dispusi intr-un spatiu extrem de restrans.

Min.61 CFR Cluj - Viitorul: In primul sfert de ora oaspetii nu au tras nici macar un sut spre poarta gazdelor. Un aspect de tinut minte pentru fanii FCSB care urmaresc cu sufletul la gura desfasurarea partidei din Gruia.

Min.61 FCSB - Astra: Budescu trimite peste poarta dintr-o lovitura libera la 25 metri aproximativ pozitie centrala.

Min.57 CFR Cluj - Viitorul: Faza fixa a gazdelor cu centrare in careu. Tudor fluiera fault in atac, dar cei de la Viitorul nu reusesc sa treaca de centrul terenului. Presiune accentuata a celor de la CFR care cauta sa inchida meciul.

Min.54 FCSB - Astra: Cursa a lui Coman dupa o recuperare a lui Tanase in propria jumatate. Coman incearca un dribling in plus si pierde posesia.

Min.49 CSM Poli Iasi - Craiova: Mihalache reia cu capul din sase metri peste poarta.

Min.46 CFR Cluj - Viitorul: Vinicius respinge in doua randuri centrari ale oaspetilor. Matan a intrat in locul lui Vodut din primul minut al partii secunde la Viitorul.

Min.46 FCSB - Astra: Cristi Tanase a intrat in locul lui Gnohere, cel mai probabil accidentat.

21:53 Se reiau meciurile de pe cele trei stadioane.

Min.43 CFR Cluj - Viitorul: GOL CFR! Centrare a lui Deac din lovitura libera si Djokovic deschide scorul. La acest scor CFR Cluj este campioana in Liga 1 Betano!

Min.41 FCSB - Astra: GOL FCSB! Gnohere reia in poarta de langa bara a doua centrarea ideala oferita de Popescu. La acest scor FCSB este campioana Romaniei!

Min.37 FCSB - Astra: Centrare perfecta pentru aparitia lui Gnohere in centrul careului si atacantul francez reia cu capul peste poarta. Ce ocazie pentru FCSB!

Min.36 CFR Cluj - Viitorul: Ianis Hagi in careul gazdelor, respinge Hoban.

Min.35 CSM Poli Iasi - Craiova: Baluta aduce echipa din Banie in avantaj din pasa lui Mitrita, dar jucatorul care a si initiat actiunea de atac a fost Bancu in flancul stang.

Min.34 FCSB - Astra: Momcilovic trimite putin pe langa poarta din centrarea lui Budescu. Sansa buna irosita de ros-albastri.

Min.31 FCSB - Astra: Mare ocazie de gol pentru oaspeti la reluarea lui Balaure din interiorul careului. Respinge in extremis Balgradean. O faza aparuta dupa ce in celalalta careu Budescu a primit un galben pentru simulare.

Min.28 CSM Poli Iasi - Craiova: Oaspetii restabilesc egalitatea prin Mateiu din centrarea lui Bancu.

Min.28 FCSB - Astra: Lovitura libera obtinuta de Benzar in jumatatea adversa. Budescu trimite pe langa poarta.

Min.25 FCSB - Astra: Sut al lui Planic, respinge portarul Iliev. Urmareste Momcilovic, dar se ridica fanionul pentru offside.

Min.22 CFR Cluj - Viitorul: Tucudean suteaza pe langa poarta.

Min.21 CFR Cluj - Viitorul: Un joc pe contre in Gruia, cu un raport al cornerelor superior gazdelor (4-1).

Min.17 FCSB - Astra: Sut peste poarta trimis de Coman din afara careului.

Min.15 CFR Cluj - Viitorul: Ocazie a oaspetilor la sutul lui Ganea putin peste poarta.

Min.15 FCSB - Astra: Faza prelungita a oaspetilor si sut trimis de Matei in blocajul lui Benzar. Corner ramas fara rezultat.

Min.14 CSM Poli Iasi - Craiova: Platini centreaza pentru reluarea lui Kizito venit din spate si e 1-0 pentru ieseni.

Min.12 FCSB - Astra: Lovitura libera obtinuta de Urko Vera, dupa ce tot el il depasise spectaculos pe Planic. Matei trimite peste poarta din faza fixa.

Min.11 CSM Poli Iasi - Craiova: Mitrovic respinge reluarea lui Jo Santos. Prima ocazie a iesenilor.

Min.9 CSM Poli Iasi - Craiova: Oltenii s-au instalat inca de la inceput in jumatatea adversa. Doua cornere irosite de echipa din Banie in primele minute.

Min.9 FCSB - Astra: Urko Vera reia cu capul peste poarta. Sansa buna ratata de giurgiuveni.

Min.8 FCSB - Astra: Prima ocazie pentru stelisti la lovitura de cap a lui Planic dupa un corner executat de Teixeira.

Min.7 FCSB - Astra: Abang semnalizat din nou in offside. Surprinzator Astra este echipa mai incisiva in acest debut de partida.

Min.5 FCSB - Astra: Semnalizare de la margine pentru un offside la Balaure. Mai devreme Abang fusese surprins in pozitie afara din joc. Entuziasm in tribune unde sunt peste 10.000 de spectatori.

Min.3 CFR - Viitorul: Reluare peste poarta a lui Bordeianu. O noua sansa a gazdelor.

Min.2 CFR - Viitorul: Vodut rateaza deschiderea scorului prin Vodut din centrarea lui Cicaldau. Replica gazdelor vine imediat cu o mare ocazie ratata de Omrani.

Min.1 FCSB - Astra: O prima ocazie pentru gazde in secunda 41 a meciului la patrunderea lui Coman. Minge in sase metri pentru Gnohere respinsa de apararea oaspetilor.

21:48 Au inceput cele trei meciuri ale serii din playoff.


Echipele de start la FCSB - Astra

FCSB: Balgradean - Benzar, Balasa, Planic, Momcilovic - Popescu, Nedelcu - Coman, Budescu, Teixeira - Gnohere.
Astra: Iliev - Stan, Erico, Polczak, Radunovic - Seto, Balaure, Matei, Abang - Mrzljak, Urko Vera.

Echipele de start la CFR Cluj - Viitorul

CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Vinicius, Muresan, Camora - Bordeianu, Hoban, Culio, Deac - Omrani, Tucudean.
Viitorul: Cojocaru - Hodorogea, Ghita, De Nooijer - Mladen, Cicaldau, Baluta, Vina, Ganea - Hagi, Vodut.


CFR Cluj conduce in clasament cu un punct avans in fata celor de la FCSB si evolueaza pe teren propriu cu Viitorul. De cealalta parte, FCSB primeste vizita Astrei Giurgiu pe Arena Nationala.

De la aceeasi ora se mai joaca la Iasi partida dintre CSM Poli si CSU Craiova, un meci cu importanta pentru oaspeti in lupta pentru ultima treapta a podiumului.

CFR Cluj are prima sansa la castigarea campionatului prin prisma calculelor. Echipa din Gruia sta practic la mana ei si are nevoie de victorie pentru a obtine titlul, indiferent de rezultatul de la Bucuresti.

La meci egal in Gruia titlul depinde de rezultatul dintre FCSB si Astra, un meci de unu solist cu o mare favorita in echipa lui Nicolae Dica.

Pentru FCSB calculele sunt simplu: victoria cu Astra si un pas gresit din partea CFR-ul (egal sau infrangere cu Viitorul).

Lupta pentru locul 3

Viitorul si CSU Craiova se lupta de la distanta pentru ultima pozitie a podiumului la final de sezon in Liga 1 Betano.

Cele doua echipe sunt la egalitate de puncte, dar Viitorul este avantajata de meciurile directe (0-0 pe teren propriu si 3-3 la Craiova in playoff) si de un golaveraj superior, dar principalul criteriu in caz de egalitate de puncte sunt meciurile directe.

Locul trei asigura prezenta in Europa League, primul tur preliminar. Craiova mai are si varianta pariticiparii in Europa in eventualitatea castigarii Cupei Romaniei, trofeu care asigura prezenta directa in turul 3 preliminar, caz in care locul patru din Liga 1 ar merge in primul tur preliminar al Europa League, daca oltenii termina campionatul pe trei.



CFR Cluj, campioana Romaniei! FCSB si Craiova completeaza podiumul