Liga 1

MINUT CU MINUT Alegeri la FRF. Burleanu ales presedinte

Federatia Romana de Fotbal si-a ales miercuri, 5 martie, noul presedinte. Am transmis live ziua alegerilor FRF, castigate in turul 2 de Razvan Burleanu.

  • Rezultate dupa primul tur: Burleanu 72, Avram 59, Chivorchian 29, Raducanu 0. Alte 13 voturi au fost anulate.
  • Rezultate turul doi, finale: Burleanu 113, Avram 58. Burleanu a castigat alegerile FRF sin 2014.

18:22 Burleanu: "Este o onoare si o responsabilitate imensa de care va asigur ca ma voi achita. V-am promis performanta si am adus alaturi de mine oameni care au facut performanta. Va promit ca nu voi dezamagi. De maine ne apucam de treaba, pentru ca apoi ne vom vedea mai curand decat credeti. Nu putem sa mai conducem FRF fara sa ne consultam, pentru ca doar asa vom lua cele mai bune decizii. Domnul Kassai, maine astept demisia dumneavoastra pe birou, sa nu fiu nevoit sa va dau afara".

18:21 Avram: "Fotbalul intra intr-o noua etapa, a reconstructiei. Fotbalul a castigat".

18:20 Razvan Burleanu a castigat alegerile cu 113 voturi. Vasile Avram a primit doar 58 de voturi.

18:14 Burleanu obtinut peste 88 de voturi si este practic noul presedinte al FRF. Urmeaza validarea scrutinului.

18:06 Pana la urma se va trece la numararea voturilor celor doi candidati. Cel mai probabil va fi o contestatie din partea lui Avram. Nae Manea: "Alo, alo, gata, incepem sa numaram voturile".

18:04 Gino Iorgulescu vrea sa impace si capra si varza, cum se spune pe romaneste: "Haideti sa luam un vot de la unul si un vot de la altul si rezolvam treaba".

18:02 Probleme la numararea voturilor. Se pare ca exista voturi in plus fata de cei trecuti pe lista. De aici intarzierea anuntului oficial. Pe lista sunt 173 de votanti si in realitate exista 175 de buletine de vot. Vasile Avram este cel mai suparat: "Sa se reia procesul de votare".

17:33 S-a incheiat votarea in turul doi. A disparut intre timp si tensiunea, iar in aer pluteste numele lui Razvan Burleanu ca noul presedinte al FRF.

16:50 Burleanu primeste deja felicitari din partea oamenilor din sala.

16:38 Incepe procesul de votare pentru turul doi pe repede inainte: "Haideti sa fim putin atenti si sa ne grabim".

16:37 Asa cum am anuntat anterior, buletinele pentru turul doi sunt goale si alegatorii sunt liberi sa scrie de mana numele candidatului dorit. Iorgulescu: "Hai sa facem putina liniste, asa scrie in regulament, asta e". Se face prezenta in sala (rumoare).

16:36 Chivorchian ia cuvantul la tribuna si face un anunt: "Multumesc celor care m-ati votat si am rugamintea sa acordat votul viitorului presedinte, adica lui Razvan Burleanu".

16:26 In turul doi alegatorii vor scrie pe hartie numele candidatului preferat si nu se va mai lua in calcul cvorumul din sala. Practic voteaza cine mai este prezent.

16:25 Sunt in continuare discutii, oamenii comenteaza in stanga si in dreapta. Tensiunea este maxima in aceste momente pentru ca si miza esta una uriasa.

16:23 In cateva minute incepe turul doi in care se vor duela Burleanu si Avram.

15:55 Burleanu si Avram merg in turul doi, unde disputa va fi arbitrata de voturile taberei lui Chivorchian.

15:38 Au fost validate 172 din cele 173 de buletine de vot. Astfel viitorul presedinte trebuie sa obtina 87 de voturi plus unul pentru a castiga din primul tur.

15:36 S-a incheiat numaratoarea voturilor. In sala se aude un murmur continuu, oamenii sunt nerabdatori si asteapta deznodamantul.

15:34 Adrian Mititelu este cu ochii cat cepele deasupra mesei unde are loc numaratoarea voturilor. O imagine absolut fabuloasa.

15:33 In acest moment a inceput impartirea voturilor pe fiecare candidat in parte. Se numara greu, toata lumea a revenit in sala si atmosfera este una destul de tensionata.

15:30 Se numara buletinele de vot ramase necompletate. Mititelu le-a numart de trei ori pentru a fi sigur ca nu comite vreo eroare. Apoi au fost scoase din urna buletinele valida. Cel putin cinci persoane se ocupa de procesul de numaratoare.

15:29 Informatie interesanta. Vasile Avram s-a votat singur, acesta fiind reprezentantul Asociatiei Municipale Bucuresti.

15:23 Votul s-a incheiat. A inceput numaratoarea buletinelor de vot. Viitorul presedinte al FRF are nevoie de 88 de voturi pentru a obtine postul inca din primul tur. In caz contrar primii doi vor intra intr-un tur secund de scrutin.

15:10 Nicolae Manea, presedintele FC Rapid, se ocupa de numararea voturilor, Gino Iorgulescu prezideaza sedinta in absenta lui Mircea Sandu, plecat la dineul oficial dinaintea amicalului Romania-Argentina, in timp ce Adrian Mititelu este observator al procesului de votare.

15:04 S-a ajuns la reprezentantii liceelor cu profil sportiv, dupa care urmeaxza fotbalul feminin. Rezultatul va fi cunoscut in aproximativ 15-20 de minute.

14:49 Din sursele aflate in sala Adunarii Generale se preconizeaza un al doilea tur de scrutin. Pentru a deveni presedinte un candidat trebuie sa obtina 88 de voturi.

14:34 Rectificam informatia de mai devreme: Razvan Burleanu a anuntat mai devreme ca il va lua in echipa pe Marcel Puscas, nu pe Chivorchian. Acesta din urma ramane candidatul lui Mircea Sandu.

14:30 Se asteapta rezultatele primului tur. Au votat cluburile de Liga 2 si 3, au votat cluburle de junori. Apoi se vor numara voturile si va mai dura ceva.

14:00 A inceput votarea pentru postul de presedinte al FRF.

13:50 Marcel Puscas a anuntat ca se retrage si ii ofera voturile lui Razvan Burleanu.

13:45 Razvan Burleanu a vorbit si a fost aplaudat la scena deschisa. A afirmat ca il va avea in echipa si pe Marcel Puscas.

13:27 Votarea pentru postul de presedinte va incepe in jurul orelor 14:15, iar in jurul orei 14:30-15:00 ar trebui sa fie anuntat noul presedinte.

13:20 Primul a vorbit Vasile Avram, urmat de Razvan Burleanu. Vor fi importante aliantele, nu discursurile.

13:10 Mircea Sandu a enervat: "Ce facem aici, tiganie?". El i-a admonestat pe cei care intrau si ieseau din sala, semn ca interesul lui este ca lumea sa fie prezenta la vot. Repetam ultimele informatii si anume ca favoritul sustinut acum de Sandu este Chivorchian, si nu Avram.

13:02 Exista cvorum. In acest moment in sala se afla 174 de reprezentanti ai cluburilor.

12:56 Daca se va intruni cvorumul, se pare ca sunt cartile facute pentru Chivorchian. Mircea Sandu este deja in cinflict cu Vasile Avram, este clar ca acesta nu mai este in tabara Nasului.

12:47 Se numara din nou votantii. Acest lucru inseamna ca se va realiza un nou cvorum, fata de prima parte a sedintei. Mircea Sandu striga o lista de prezenta, cina nu striga "prezent" inseamna ca nu mai este in sala. Daca astazi nu se intruneste cvorumul, sedinta se amana doua ore. Daca dupa doua ore nu revine cvorumul, maine ar urma o alta sedinta in care sa se incerce intrunirea cvorumului. Daca nici maine nu se va intruni, va urma o sedinta extraordinara ulterioara la care se vor propune si alte nume pentru postul de presedinte, ce va fi ales intr-o Adunare Generala ulterioara.

12:30 Incepe partea a doua a sedintei, cea in care se va vota presedintele. Asa cum am scris, fiecare candidat va avea 10 minute sa isi prezinte programul, la prezidiu. Sistemul de vot il gasiti mai jos.

12:15 Kassai, omul lui Sandu, a intrat in birou inainte de sedinta cu Gheorghe Chivorchian. Sa fie acesta omul sustinut de sistemul lui Mircea Sandu?

12:10 In jurul orei 12:30 va incepe partea a doua, iar fiecare candidat va avea 10 minute sa isi prezinte programul. Se va vota secret. Intr-o cabina inchisa in care nu este voie cu aparate de filmat, fiecare membru afiliat va sterge de pe buletinul de vot numele candidatilor pe care nu ii agreeaza, si va ramane nesters doar numele favoritului. Votul va fi introdus apoi in sala intr-o urna transparenta. Candidatul care va avea majoritate, jumatate plus unu, va castiga din primul tur. Daca nu, se va ajunge in turul al doilea cu cei mai buni doi candidati. Daca doi candidati vor fi dupa primul tur pe locul al doilea, se va trece in turul al doilea cu trei candidati. In turul al doilea, sistemul de vot va fi diferit fata de primul: fiecare membru va scrie de mana pe o hartie numele celui pe care il voteaza si va introduce foaia in urne.

12:08 La FRF se vorbeste ca multi electori vor pleca acum spre case si nu vor participa la a doua parte a sedintei. Ramane de vazut ce va fi real. Au fost la prima sesiune de vot 171 de membri, nu 168.

12:05 Acum este pauza inainte de partea a doua a Adunarii Generale, cea in care se va vota presedintele FRF. Vor intra in sala si cei cinci candidati, care pana acum au stat pe hol.

11:55 Mircea Sandu a fost votat presedinte de onoare, cu un singur vot contra, cel al lui Adrian Mititelu. Va iesi presedinte Vasile Avram, omul lui Sandu, in ciuda afirmatiilor lui Razvan Burleanu care spune ca el va castiga alegerile?

11:50 Se va vota intai daca Mircea Sandu sa ocupe functia de presedinte de onoare.

11:40 Au fost votati ca membri de onoare ai FRF: Cornel Dinu, Mircea Lucescu, Dumitru Dragomir.

11:34 Intre timp, reprezentantul clubului Progresul Bucuresti, a afirmat ca nu se simte reprezentat de niciunul dintre cei cinci candidati ramasi in cursa. Acesta a mai propus ca alegerile sa fie amanate.

11:30 Adrian Mititelu a deschis subiecul afilierii CSU Craiova in cadrul Adunarii Generale. Acesta a spus ca echipa Primariei este ilegala, insa Mircea Sandu a intervenit si l-a avertizat ca-l da afara din sala. Asta dupa ce in discursul sau de inceput, Sandu spusese ca-i iubeste pe toti din Adunare, inclusiv pe Mititelu. Echipa Primariei, CSU Craiova, nu a reusit sa obtina la vot, ulterior, licenta pentru noul sezon.

11:15 Sandu aduce in discutie punctul sensibil al afilierii si dezafilierii cluburilor. Adrian Mititelu este direct vizat si se agita.

11:00 Dumitru Dragomir este premiat de Mircea Sandu pentru intreaga activitate din fotbal. Sandu: "Il felicit pe Mitica Dragomir ca a primit cu demnitate pana la capat faptul ca nu mai este presedinte la LPF". Replica lui Dragomir nu mai are nevoie de niciun comentariu: "Pai ce dracu sa mai fac?!".

10:37 168 de membri ai Adunarii Generale sunt prezeinti in sala, noul presedinte poate fi ales din primul tur daca va primi 85 de voturi.

10:30 Cvorumul este indeplinit, la sedinta de astazi va fi un nou presedinte, alegerile nu se amana si nici nu se anuleaza, asa cum Mircea Sandu a spus marti noapte.

00:31 Vasile Avram a declarat miercuri dimineata, la ora 00:30, ca Mircea Sandu este omul care poate ramane si merita functia de presedinte onorific. Avram este asadar noul om al lui Mircea Sandu. Avram a fost singurul om care l-a sustinut pe Sandu in discutia televizata de la Realitatea TV. In rest, Chivorchian, Puscas si Burleanu, de asemenea prezenti. l-au criticat fatis pe Nas, semn ca au alte planuri.

23:58 Mircea Sandu a declarat marti noapte, la Realitatea TV, ca alegerile FRF vor avea loc miercuri si vor fi deschise presei, de la ora 10:00.

21:50 Dineul de marti seara de la Hotelul Rin, la care au participat toti membrii cu drept de vot in cadrul alegerilor FRF de miercuri, a fost dominat de tensiuni. Presa nu a avut acces, dar informatii din interior vorbeau despre tensiuni mari in randrul participantilor. Arestarea lui Gica Popescu, pentru care se facusera cartile la vot, i-a bulversat pe cei prezenti. Pe bisericute, acestia vorbeau si se sfatuiau cu cine sa voteze miercuri. In paralel, Mircea Sandu si oamenii sau incercau sa gaseasca o posibilitate sa amane alegerile de miercuri pentru ca ulterior sa vina cu un alt candidat, Anghel Iordanescu sau Gica Hagi.

Cei cinci candidati sunt Gheorghe Chivorchian, Vasile Avram, Marcel Puscas, Razvan Burleanu si Sorin Raducanu. Primind inchisoare in Dosarul Tranferurilor, Gica Popescu nu va mai putea candida pentru functia de presedinte la Federatie. 



MINUT CU MINUT Alegeri la FRF. Burleanu ales presedinte