Liga 1

Alegeri FRF: Burleanu versus Lupescu. OFICIAL: Burleanu castigator din primul tur!

Am transmis live text in aceasta pagina amanunte pe intreaga durata a zilei de la Casa Fotbalului, cel mai fierbinte loc din Romania. A fost ziua cea mare a alegerilor pentru presedintia Federatiei Romane de Fotbal, o confruntare stransa intre actualul presedinte, Razvan Burleanu, si Ionut Lupescu, reprezentantul Generatiei de Aur. Marcel Puscas, al treilea candidat, a anuntat ca se retrage din fotbal dupa ce a primit doar opt voturi!

FORUM: Comentati aici alegerile de la FRF

16:55 OFICIAL. Presedintele Comisiei de Validare anunta rezultatul votului:

Razvan Burleanu - 168 (Castigator din primul tur)

Ionut Lupescu - 78

Marcel Puscas - 8 voturi

Ilie Dragan - 0 voturi

254 voturi exprimate / 254 valide

Cum a fost ales presedintele FRF. Procedura si votul

16:53 Ramanem in zona neoficialului. Burleanu ar fi obtinut 168 de voturi, adica exact cat a anuntat ca va obtine. Interesant de precisa estimarea fostului viitor presedinte al FRF.

16:41 Neoficial: Razvan Burleanu este castigatorul alegerilor! Oamenii actualului presedinte jubileaza. Se aude un "Bravo, ba!" Burleanu e luat in brate de doi dintre apropiati. Mircea Lucescu si Ionut Lupescu raman nemiscati in scaune. Asteptam numaratoarea oficiala. Pe surse Burleanu ar fi obtinut peste 150 de voturi din primul tur. Avea nevoie de 128 pentru a castiga.

16:38 Se contureaza doua gramezi sensibil egale de buletine de vot. Cu siguranta vom avea un al doilea tur de scrutin.

16:36 Cristi Bivolaru, presedinte la Viitorul, supervizeaza numaratoarea. Omul lui Hagi, deci sustinatorul lui Lupescu, arata mai degraba ingrijorat, preocupat, in timp ce unul din membrii Comisiei este numai un zambet. De vazut pentru cine se bucura acesta. Vom afla in curand rezultatul votului.

16:27 S-a incheiat procesul de votare. Urna a fost luata de pe podium si urmeaza deschiderea acesteia, apoi numaratoarea buletinelor.

16:23 Voteaza AJF-urile si dupa acest moment votarea se va incheia.

16:10 S-a ajuns cu votarea la cluburile de Liga 1.

15:51 - Cei din sala s-au prins ca de fapt votul nu e suta la suta secret. Rumoare in sala! Urna de votare este mutata mai in fata. O scena demna de Caragiale!

Votul de la FRF nu a fost suta la suta secret!

15:50 - Votarea continua. Cei de la Telekom Sport arata o imagine interesanta la TV, o reflexie dintr-un geam existent in spatele cabinei de votare. Majoritatea celor prezentati pana acum pun stampila in partea de sus a buletinului de vot, unde se crede ca ar fi Burleanu, tinandu-se cont de plasarea pe buletin in ordine alfabetica.

15:10 - Incepe votarea propriu-zisa.

15:08 - Se anunta ca se incepe cu „grupul din staga sus, cel de fotbal feminin”. Inainte de sedinta, reprezentantul fotbalului feminin a anuntat ca voturile lor, in total 29, vor merge catre Razvan Burleanu.

15:02 - Aceasta este urna in care se vor introduce buletinele de vot.

15:01 - Puscas se duce sa numere el buletinele goale, sa vada daca sunt 254. La acest moment, comisia numara cele 254 de buletine inante sa fie impartite tuturor membrilor pentru vot.

14:58 - Se desigileaza buletinele de vot, sunt 254 de membri afiliati care vor vota pe rand, secret.

14:52 Va incepe votul. Se va vota secret.

14:50 A vorbit Razvan Burleanu despre dezvoltarea fotbalului de juniori, feminin, a futsalului, a echipei nationale. El considera ca „Federatia trebuie sa federeze”. Burleanu este aplaudat la scena deschisa la finalul discursului.

12:58 Dupa discursurile din prima parte a Adunarii Generale s-a luat o pauza inaintea celui mai asteptat moment al zilei, votarea propriu-zisa.

12:45 Supriza la Casa Fotbalului. A ajuns si Mircea Lucescu, unul dintre sustinatorii lui Ionut Lupescu.

12:21 Razvan Burleanu si-a incheiat discursul de aproape jumatate de ora in care a vorbit despre realizarile din ultimii patru ani. Intre timp, in afara Casei Fotbalului, contestatarii lui Burleanu au afisa un mesaj: "Om de fotbal, nu de minifotbal".

11:55 Primul moment tensionat la Casa Fotbalului. Un grup de sustinatori ai lui Ionut Lupescu au aparut cu mesajul: "Credeti in Lupescu". Jandarmii prezenti in zona i-au legitimat pe cei prezenti langa Arena Nationala.

11:45 Fostul international Cristi Chivu este si el optimist ca Lupescu va castiga alegerile de astazi: "Lumea trebuie sa isi doreasca schimbarea, e vorba de recredibilizarea fotbalului, iar Ionut este cea mai buna varianta".

11:30 Ionut Lupescu a ajuns la Casa Fotbalului si se declarat optimist: "Nu am nicio emotie. M-am intors acasa si sper sa schimbam fotbalul romanesc".

11:05 Primele cuvinte ale lui Razvan Burleanu la Casa Fotbalului: "Din cei 255 de membri nu m-am vazut cu cei care stiam ca sunt impotriva mea".

11:00 A inceput Adunarea Generala in cadrul careia va fi ales presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF). Dintre cei 256 de membri afiliati, in sala 254 sunt prezenti. La inceput s-a tinut un moment de reculegere in memoria oamenilor de fotbal plecati dintre noi in ultima perioada.

In afara Casei Fotbalului o ambulanta si mai multi jandarmi asigura necesitatea unei interventii de urgenta.

Ponderea voturilor:

Liga 3 - 66 voturi
Copii şi juniori - 61 voturi
Asociaţii Judeţene de Fotbal - 42 voturi
Fotbal Feminin - 29 voturi
Futsal - 25 voturi
Liga 2 - 18 voturi
Liga 1 - 14 voturi



Alegeri FRF: Burleanu versus Lupescu. OFICIAL: Burleanu castigator din primul tur!