Liga 1

Liga 1 ramane la formatul cu 14 echipe. Lovitura primita de Burleanu in Comitetul Executiv

Razvan Burleanu, presedintele FRF, a propus la sedinta Comitetului Executiv de joi, 2 august, cresterea numarului de participante in Liga 1 la 16 din sezonul urmator.

Propunerea lui Burleanu a cazut la votul din Comitetul Executiv, toate cluburile din Liga 1 refuzand ca din sezonul 2019/2020 sa se treaca la formatul cu 16 echipe, anunta Prosport.

Miza e una financiara, fiind vorba de mai multi bani obtitnuti in prezent din impartirea sumelor provenite din drepturile de televizare. Cu doua echipe in plus suma dedicata fiecarui club ar fi scazut.

In plus, un argument pentru pastrarea actualului format vizeaza factorul sportiv, chiar si asa existand echipe care nu pot tine pasul pana la finalul sezonului, cum a fost sezonul trecut cazul celor de la Juventus, echipa retrogradata cu mult inaintea finalului de campionat.

Gino Iorgulescu, presedintele LPF, anuntase la startul sezonului de Liga 1 ca si-ar dori un campionat chiar si cu mai putine echipe decat sunt in prezent, vehiculand o varianta cu 12 formatii.



Liga 1 ramane la formatul cu 14 echipe. Lovitura primita de Burleanu in Comitetul Executiv