Liga 1

Pe 25 mai sau 1 iunie vom afla cand se reia Liga 1

O serie de sporturi vor fi reluate in Romania dupa 15 mai, odata cu relaxarea masurilor impuse de autoritati pe fondul pandemiei de coronavirus. Printre acestea nu se regaseste si fotbalul, despre care vom afla curand.

Ministrul Sportului, Ionut Stroe, a declarat miercuri ca pana cel tarziu la 1 iunie se va sti data oficiala la care se va relua Liga 1. Anuntul ar putea fi facut insa incepand cu 25 mai.

Conform lui Stroe, Liga 1 ar trebui sa se termine pana pe 20 iulie, pentru ca Romania sa trimita catre UEFA echipele participante in cupele europene.

Astfel, Liga 1 ar putea sa se reia incepand cu 10 sau 15 iunie.

Se reiau insa de pe data de 15 mai urmaroarele sporturi individuale: aeronautica, alpinismul, atletismul (probele de alergare, de aruncarea  ciocanului, suliței), automobilismul, caiacul, canotajul, ciclismul, echitația, golful, kartingul, moticiclismul, tenisul (proba de simplu), tir cu arcul, tirc sportiv, bărci cu vele și pregătirea fizică generală. 

Intr-o prima faza jucatorii echipelor profesioniste vor putea doar sa se antreneze individual in regim de izolare (cantonament), cu respectarea masurilor de distantare sociala impuse (2 metri intre jucatori in stare de repaus si 6 metri intre jucatori in stare de efort sustinut).

”Este inca devreme sa vorbim de competitii, deocamdata se vor putea desfasura doar antrenamentele. In cazul in care parcurgem aceasta perioada cu bine, undeva la o luna de zile, sa trecem si la faza de competitii.

”In momentul de fata vorbim doar de antrenament si pregatire in aer liber. Deocamdata nu sunt permise activitatiile sportive in sala si cele de echipa. Pentru moment prezinta risc epidemiologic ridicat. La fotbal am analizat cel putin zece modele europene si am luat ce ni s-a parut mai bun si adaptabil la noi.

”In privinta spectatorilor va trebui sa ne multumim cu competitiile vazute la televizor”, a declarat Ionut Stroe, ministrul Tineretului si Sportului intr-o conferinta de presa.

Dupa cel mai optimist scenariu Liga 1 nu va incepe mai devreme de 10 iunie.

"Pana la data de 1 iunie vom sti daca vom putea relua competitiile. Atunci vom putea avansa un calendar", a mai spus Stroe.



Pe 25 mai sau 1 iunie vom afla cand se reia Liga 1