Liga 1

Liga 1 cu 16 echipe din 2019/2020

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

Primul esalon va creste de la 14 la 16 echipe incepand din sezonul 2019/2020, a anuntat Razvan Burleanu, presedintele FRF.

“Tehnic cred ca Liga 1 a scazut si am fi vazut in performantele echipei nationale. La nivel de spectatori la fel. Daca ne uitam la economia fotbalului vedem ca Romania e pe locul 21 in Europa, iar PIB-ul ne plaseaza pe locul 24. Astfel, fotbalul n-are cum sa fie cu mult inaintea societatii ca dezvoltare”, a spus Burleanu la Pro x.

“In urmatoarea sedinta sau in sedinta din luna iunie vom demara doua comisii, una de fotbal profesionist si una de fotbal amator. In comisia de fotbal profesionist ii vom regasi pe patronii de echipe, pe detinatorii de drepturi si vom pune pe agenda datele existente. Viziunea noastra e urmatoarea: in sezonul 2019/2020 sa avem o Liga 1 cu 16 echipe. Ar fi un avantaj pentru echipele care vin acum din Liga 3 si care au in spate suporteri, si apoi consolidarea veniturilor din drepturilor tv si chiar cresterea acestora”, a adaugat Burleanu.

Liga 1 Betano foloseste in acest moment un sistem cu 14 echipe impartit in doua, sezon regulat  respectiv playoff/playout dupa primele 26 de runde, iar momentul trecerii la sistemul cu 16 echipe coincide cu expirarea actualului contract pentru drepturile de televizare.

In urma cu trei ani televiziunile detinatoare a drepturilor pentru Liga 1 au avut un cuvant decisiv in schimbarea sistemului si introducerea fazelor playoff/playout pentru cresterea audientelor.

Burleanu n-a spus deocamdata nimic despre impunerea actualului sistem competitional si in varianta cu 16 echipe sau despre eventuala revenire la un format clasic, cu tur si retur.



Liga 1 cu 16 echipe din 2019/2020