Jiul Petrosani

Trei ghanezi la Jiul

Incepand din sezonul viitor, in echipa Jiului ar putea evolua si trei jucatori ghanezi adusi la Petrosani de un impresar austriac, dar cu origini africane, Samuel Domfeh.

Chelpang Baidoo (17 ani) este fundas, Charles Amankwa (17 ani) evolueaza pe postul de mijlocas central, in timp ce Gado Mohamed(20 de ani) este atacant, totti provenind de la Academia de Fotbal Domfeh din Accra, detinuta de actualul lor impresar. Samuel Domfeh sustine ca Amankwa este cunoscut in tara sa natala ca fiind noul Essien, fiind si titular in echipa nationala de juniori a Ghanei. "Peste un an mai vorbim si vom vedea unde au ajuns. Sunt niste jucatori foarte buni", a spus Domfeh.

Cei trei au facut o figura foarte buna in amicalul pe care Jiul II l-a disputat miercuri in compania Aurului Certej, Amankwa reusind sa si marcheze un gol. Oficialii gruparii din Vale au ramas impresionati de evolutiile celor trei in special de cea a atacantului Mohamed si au inceput demersurile pentru achizitionarea acestora. 

“Ne-am inteles asupra pretului de transfer, mai ramane ca sa rezolva probleme cu vizele lor pentru ca expira luni”, a mai declarat Domfeh.

Jiul a mai fost la un pas de a transfera alti jucatori de culoare in ultimii ani. Primul a fost atacantul nigerian Kent Njocki care a dat probe de joc in anul 2004, insa nu a fost oprit din cauza problemelor fizice pe care acesta le avea. In urma cu un an si jumatate, la formatia petrosaneana a fost si camerunezul Thierry Ekwalla, dar nici acesta nu a convins si s-a renuntat la transferul sau.



Trei ghanezi la Jiul