Jiul Petrosani

Lungan, batut de doi oameni de ordine

Jiul Petrosani a remis un comunicat de presa prin care se anunta ca a fost definitivata ancheta interna privind cazul fotbalistului Mihai Lungan, batut saptamana trecut de doua persoane chiar in incinta stadionului Jiul. Conform acestui comunicat, vinovati pentru corectia corporala aplicata fotbalistului sunt doi oameni de ordine care frecventau sala de forta a clubului petrosanean si nu bodyguarzi ai patronului Alin Simota.

Va redam integral continutul comunicatului semnat de vicepresedintele Marian Spiru :

„Jucatorul a fost agresat de doi indivizi pe un hol de trecere dintre vestiarul echipei si grupurile sanitare. Cei doi frecventau current sala de forta a stadionului si au fost folositi de catre club impreuna cu inca 12, ca oameni de ordine in timpul campionatului 2006-2007 la sase jocuri pe teren propriu. De altfel tabelul cu numele si cu datele oamenilor de ordine printre care si al lor erau predate de conducerea clubului comandamentului de jandarmi care se ocupa de ordinea si siguranta la jocuri. Astfel, se explica prezenta lor in incinta complexului sportiv.

Dupa audieri si dupa incercarea de a se "lega" logic, fara patimi sau presiuni evenimentele petrecute, s-a ajuns clar la certitudinea ca "mobilul" agresiunii a fost, asa cum se intampla de multe ori in viata, o insiruire de nefericite coincidente si de acuze, trecute si prezente, intre cele doua parti, care in loc sa se termine cu clarificarea lor prin discutii, au degenerat spontan in lovituri. Interesant este ca in momentul care a urmat imediat agresiunii, Lungan a inceput sa le povesteasca celor doi "actiunile" de care era "invinovatit", iar acestia in acel moment i-au dat dreptate. Pe celebrele exemple in care au izbucnit razboaie intre natiuni dintr-o neintelegere minora si mai ales dintr-o lipsa de comunicare la momentul oportun convingerea noastra sincera este ca altercatia, care a produs clubului nostru pagube enorme in privinta imaginii, se poate inscrie in acest nefericit sablon.

Toate aceste concluzii coroborate cu sinceritatea, onestitatea si mai ales logica jucatorului, si cu faptul ca o plangere pe care o inaintase politiei impotriva celor doi agresori, a fost supermediatizata, denaturata, speculata de presa a deranjat foarte tare, atat pe jucator cat si pe clubul nostru. Declaratia verbala data de Lungan Mihai vicepresedintelui clubului, este aceea ca a fost revoltat de faptul ca de la plangerea lui impotriva a doi cetateni care l-au agresat si l-au lovit, s-a ajuns sa fie condamnat un club de 90 de ani, sa fie condamnata conducerea lui, sau cum s-a intamplat in Gazeta, intreaga zona a Vaii Jiului cu toti oamenii ei. S-au facut scenarii si filme de groaza cu "teroarea" care domneste la Petrosani si asta in conditiile in care, jucatorii se "trag de sireturi" cu patronul, i se adreseaza cu "Aline", alearga si fac bazin impreuna.
Toata aceasta degenerare a incidentului regretabil si a pozitionarii lui intr-un cadru nereal l-a determinat pe jucatorul LUNGAN MIHAI sa retraga intreaga actiune depusa la politie.

Vicepresedinte,
Marian spiru



Lungan, batut de doi oameni de ordine