Liga 1

Iorgulescu: "Nu imi dau demisia!"

Gino Iorgulescu, prezent vineri seara la Atena pentru partida Grecia - Romania, a declarat ca nu isi va da demisia din fruntea LPF, asa cum s-a speculat la nici o zi dupa ce a castigat postul de presedinte al acestui for.

Iorgulescu a comentat vizita sa la DIICOT si modul in care va proceda mai departe: "Este un dosar mai vechi care se va solutiona intr-un fel. Sunt lucruri normale si nu vreau sa speculez ceva rau asa cum fac altii, nu cred ca am fost chemat la DIICOT de cineva care a facut intentionat acest lucru".

La nici 24 de ore dupa ce a castigat presedintia LPF, Gino Iorgulescu ar putea fi aproape de demisie. Ancheta DIICOT pornita vineri ar putea duce la pierderea sprijinului politic si a postului de sef la Liga, pentru ca acuzele aduse la adresa lui Gino sunt reale, asa cum sustine mai jos o persoana implicata in acele evenimente. Ati citit ce am scris ieri despre alegerile LPF si asemanarea cu O scrisoare pierduta a lui Caragiale? Ei bine, lipsea "scrisoarea", insa vineri a aparut si ea, pusa la pastrare si tinuta din 2006!

Iorgulescu a intrat in vizorul anchetatorilor la o zi dupa ce a fost numit presedinte la LPF. DIICOT l-a chemat la interogatoriu pentru niste fapte suspectate de spalare de bani petrecute in anul 2006.

In centrul investigatiei se afla transferuri ale unor jucatori de la FC National la Poli Timisoara, iar fostul presedinte al acestei grupari, Marian Iancu, este cel care spune ca Iorgulescu va pierde postul castigat la Liga.

"Suma in cauza este una cu sase zerouri, dar nu imi aduc aminte acum exact. Noi am platit acele sume, iar ei au dorit sa le achitam catre o firma din Cipru. Insa noi am refuzat si le-am platit in Romania pe numele unei asociatii conduse de domnul Iorgulescu. Ulterior s-a aflat ca acele facturi nu au fost inregistrate, nu au fost trecute in contabilitate. Daca lucrurile vor merge mai departe, Gino isi va pierde sprijinul politic al lui Victor Ponta care se va retrage, iar el va trebui sa demisioneze de la LPF pentru ca va ramane singur", a spus vineri Marian Iancu.

Fostul presedinte al FC National este acuzat de procurorii DIICOT de delapidare, evaziune fiscala si spalare de bani dupa ce a transferat cinci jucatori la Poli Timisoara in 2006.

Surse afirma ca Iorgulescu va fi trimis in judecata.

El nu a dorit sa faca nicio declaratie la iesirea din sediul DIICOT si a plecat extrem de nervos.

In iunie 2006, ANAF informa ca fostul presedinte al gruparii bancare Gino Iorgulescu, presedintele de atunci al Consiliului de Administratie al FC National, Constantin Iacov, dar si presedintele Asociatiei FC National 2000, Florin Ciobanu, sunt acuzati de evaziune fiscala in cazul transferurilor jucatorilor Gabriel Caramarin, Gigel Coman, Gabriel Canu, Adrian Olah si Jon McKain la Poli Timisoara si ca, in acest caz, a facut o plangere penala.



Iorgulescu: "Nu imi dau demisia!"