Liga 1

Iorgulescu candideaza pentru un nou mandat in fruntea LPF si promite mai multi bani din drepturile TV

Gino Iorgulescu a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa, ca isi propune sa candideze pentru obtinerea unui nou mandat de presedinte la Liga Profesionista de Fotbal.

“Am intentia sa candidez, dar astept sa vad daca ma propune vreun club”, a spus Iorgulescu.

“M-am hotarat sa candidez pentru ca unele cluburi au insistat si in acelasi timp m-am asigurat ca pot reface contractul de televiziune incepand de la aceeasi suma, si s-ar putea sa fie si mai mare pentru inca cinci ani. Vanzarea la comun a drepturilor tv cu drepturile de publicitate. Astfel cluburile pot obtine mai multi bani. Avem cateva idei pentru imbunatatirea sistemului, dar nu le putem spune chiar acum”, a adaugat Iorgulescu.

Perioada de mandat a fost marita de la patru la cinci ani printr-o modificare in statutul de organizare al LPF.

“Aici au fost mandate nelimitate cand am preluat eu presedintia. Am preluat modelul sefului statului, cu un mandat de cinci ani limitat la doua mandate”, a adaugat Iorgulescu.

Marius Stan ar putea fi unul dintre contracandidatii lui Gino Iorgulescu la sefia LFP.

“Nu am informatii, nu stiu. S-au mai vehiculat cateva nume, dar asteptam pana pe data de 7 octombrie pentru a vedea cine mai candideaza”, a mai spus actualul presedinte.

Justin Stefan, secretarul general al LPF, a anuntat data alegerilor pentru data de 23 octombrie: “Una dintre conditii este de a fi propus din partea unui membru afiliat la LPF. Propunerile se fac cu 15 zile inaintea datei alegerilor".



Iorgulescu candideaza pentru un nou mandat in fruntea LPF si promite mai multi bani din drepturile TV