International Curtea de Arges

Lionel Messi va avea un muzeu in orasul natal

AutoritaTile din Argentina au anunTat ca vor demara construirea unui muzeu dedicat fotbalistului Lionel Messi, acesta urmand sa fie ridicat chiar in orasul natal al starului de la Barcelona. Primaul orasului Rosario a precizat ca Muzeul Messi va omagia si alTi sportivi nascuTi in oras, dar ca figura principala a muzeului va fi cea a castigatorului Balonului de Aur.

Primaria orasului Rosario a achiziTionat deja un teren de 32 de hectare in sudul localitaTii. Aici va fi construit muzeul dar si alte cladiri, finanTarea proiectului fiind suportata printr-un parteneriat public-privat.

Potrivit autoritaTilor locale, Muzeul Messi va fi definitivat in aproximativ doi ani, in interior urmand a fi expuse imagini si obiecte din viaTa si cariera fotbalistului.

[[highlight(Muzeul Messi)(Lionel Andres "Leo" Messi s-a nascut in 24 iunie 1987 in localitatea argentiniana Rosario, un oras cu 1,2 milioane de locuitori din provincia Santa Fe.]]

Desi Messi va fi figura centrala a muzeului, autoritaTile argentiniene vor expune si imagini sau obiecte ale altor sportivi din Rosario, cum ar fi Angel Di Maria, fotbalist la Real Madrid.

 



Lionel Messi va avea un muzeu in orasul natal