Liga 1

Iasiul invinge liderul FCSB

Sursă foto: facebook.com/CSMPolitehnicaIasiOficial

Surpriza de proportii la Iasi, unde echipa locala CSM Poli a invins liderul FCSB, cu 1-0, vineri seara, intr-un meci din etapa a 18-a.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Pantiru in primele minute ale partii secunde dupa o gafa a fundasului sarb Planic.

Acesta a anticipat gresit intalnirea cu o minge inalta, Pantiru a ajuns in pozitie de sut la 16 metri si l-a invins pe Nita cu o executie in forta.

FCSB a alergat dupa egalare pana la ultimul fluier, Budescu, Gnohere si Pintilii ratand fiecare cate o mare ocazie de gol.

Prima repriza

Partida din Copou a inceput abrupt, cu dueluri tari aproape la fiecare atingere pentru balon. Prima ocazie a aparut la cornerul executat de Budescu in minutul 7 pentru reluarea lui Momcilovic in fata portii.

Cioinac a incalzit tribunele cu un sut spectaculos de la distanta in minutul 31, pentru ca opt minute mai tarziu Pintilii sa rateze cea mai mare ocazie pentru FCSB cu un voleu din 16 metri trecut la o palma de poarta ieseana.

Cu trei minute inaintea pauzei portarul Koselev s-a opus golului la reluarea lui Budescu din unghi, iar la cealalta poarta Cristea rata incredibil din cinci metri singur cu portarul la o centrare din dreapta.

A doua repriza

Golul lui Pantiru din minutul 47 a venit pe neasteptat si i-a surprins chiar si pe multi dintre spectatorii ieseni inca neasezati pe scaune dupa pauza.

Iasiul a trecut repede pe langa 2-0 la sutul lui Jo Santos, dupa care Budescu a luat la tinta bara cu un sut din lovitura libera. O faza care a incins atmosfera dupa cotul lui Cioinac aplicat lui Balasa.

Gnohere n-a fost in apele sale si in minutul 56 a reluat cu capul pe langa poarta din centrarea lui Budescu si tot atacantul francez relua spectaculos pe spate in finalul meciului, faza la care gazdele au acuzat un hent.

Ultima ocazie a apartinut celor de la FCSB la sutul greu trimis de Pintilii cu pamantul, o minge pe care Koselev a scos-o in extremis intr-un corner ramas fara rezultat.

Caseta tehnica

CSM Poli Iaşi: Koselev - Sin, Mihalache, Frăsinescu, Bădic - Cioinac, Qaka - Pedro Mendes (Platini '46), Jo Santos (Chelaru '86), Panţîru - Cristea (Ştefănescu '69). Antrenor: Flavius Stoican.

FCSB: Niţă - Enache, Planici, Bălaşa, Momcilovici - Pintilii, Nedelcu (Man '46) - Teixeira (Coman '75), Budescu, Fl. Tănase (Benzar '85) - Gnohere. Antrenor: Nicolae Dică

Cartonaşe galbene: Frăsinescu '25, Bădic '45+1, Cioinac '52, Qaka '83 / Bălaşa '52, Man '79.

Arbitri: Marcel Bîrsan – Mircea Orbuleţ, Valentin Avram – Florin Andrei.



Iasiul invinge liderul FCSB