Liga 1

Ianis Hagi, cel mai tanar capitan din istoria Ligii 1

Titularizat de tatal sau in meciul cu CSU Craiova disputat miercuri dupa-amiaza in etapa a 6-a, Ianis Hagi a stabilit un nou record la nivelul primului esalon din fotbalul romanesc.

La 16 ani, 9 luni si 22 de zile, Ianis Hagi a devenit cel mai tanar capitan de echipa din istoria Ligii 1.

Cu aceasta ocazie, tanarul Hagi l-a depasit chiar pe tatal sau, Gheorghe Hagi, pe care il devansase si in ceea ce priveste varsta debutului pe prima scena.

Ianis Hagi a evoluat titluar pana in minutul 60 al meciului de la Craiova, cand a cedat locul in teren lui Razvan Marin.

Din acel moment banderola a fost preluata de Bogdan Mitrea. Ianis Hagi mai fusese "capitan" la FC Viitorul intr-un meci amical disputat in urma cu o saptamana de FC Viitorul, contra Dunarii Caarasi.

Viitorul Constanta a castigat in premiera impotriva celor de la CSU Craiova, scor 2-1, si a urcat pe primul loc provizoriu in clasamentul din Liga 1.

Echipa lui Gheorghe Hagi nu a pierdut nicio partida in primele sase etape si, dupa patru remize la rand, au urmat doua succese consecutive, 1-0 cu ASA Tg.Mures si acum acest 2-1 in deplasare cu CSU Craiova.

sursa foto: academiahagi.tv


Ianis Hagi, cel mai tanar capitan din istoria Ligii 1