Liga 1

Ianis Hagi aduce victoria cu CSM Poli Iasi si urcarea pe podium pentru Viitorul

Sursă foto: facebook.com/AcademiaHagi

Un sut din afara careului trimis cu pamantul de Ianis Hagi a facut diferenta, vineri seara, intre Viitorul si CSM Poli Iasi, evitand prima remiza intre cele doua echipe in campionat la Ovidiu.

Cu aceasta a sasea reusita de la revenirea din Italia, Ianis Hagi isi propulseaza echipa pe ultima treapta a podiumului in clasamentul din Liga 1 Betano, in fata celor de la CS Universitatea Craiova, echipa care intalneste luni seara, acasa, pe FCSB intr-un derby exploziv disputat cu casa inchisa.

Meciul de la Ovidiu a fost unul cu handicap pentru echipa ieseana, Mihaiescu fiind eliminat cu rosu direct inca din minutul 9 pentru o intrare cu talpa inainte pe tibia lui Ianis Hagi. Un fault care l-a scos din minti pe margine pe Gheorghe Hagi care s-a temut pentru ce este mai rau vazandu-si fiul facand semn de schimbare.

Ianis a ramas in teren si a fost cel mai periculos jucator de la Viitorul, hartuind in permanenta apararea Iasiului. In minutul 16 Koselev respinge in corner primul sut pe poarta trimis de acelasi Hagi, pentru ca cinci minute mai tarziu mingea trimisa de Gavra sa fie respinsa in transversala de portarul oaspetilor.

Vodut rata si el de putin deschiderea scorului in minutl 33, pentru ca in partea secunda, minutul 66, acelasi atacant venit in iarna de la Voluntari sa inscrie cu capul, reusita fiind insa anulata pentru un offside.

Ianis Hagi a prins transversala cu un sut din lovitura libera in minutul 71, insa n-a mai ratat tinta si l-a pacalit pe Koselev cand mai ramasesera sase minute.

Putea fi 2-0 pentru Viitorul la sutul lui Vodut respins cu piciorul in minutul 86 de acelasi Koselev.

Caseta tehnica

Viitorul: Buzbuchi - Mladen, Hodorogea, De Nooijer, Ganea - Lopes (Ciobanu '62), Cicâldău, Vână - Gavra (Casap '80), Voduţ, Ianis Hagi. Antrenor: Gheorghe Hagi;

CSM Poli Iaşi: Koselev - Bosoi, Jagodinskis, Frăsinescu, Panţîru - Danale (Chelaru '57), Cioinac, Mihăescu, Ştefănescu (A. Cristea '57) - Zaharia (Vlădeanu '84), Kizito. Antrenor: Flavius Stoican;

Cartonaşe galbene: Lopes '22, Ganea '31, Hodorogea '57 / Panţâru '53, Zaharia '56, Chelaru '70;

Cartonaş roşu: Mihăescu '9;

Meciul a fost arbitrat de Iulian Călin, ajutat la cele două linii de Marius Marica şi Florin Neacşu.



Ianis Hagi aduce victoria cu CSM Poli Iasi si urcarea pe podium pentru Viitorul