Hermannstadt

Miriuta prezentat la Hermannstadt

Sursă foto: facebook.com/hermannstadt.fc

Vasile Miriuță este noul antrenor principal al echipei FC Hermannstadt, anunta gruparea sibiana pe contul oficial de Facebook.

În aceeași zi în care a ajuns la un acord cu Alexandru Pelici pentru rezilierea contractului, FC Hermannstadt a ajuns la un acord cu Vasile Miriuță pentru preluarea echipei din Liga 1.

Miriuță a semnat, în această după-masă, un contract valabil până în vara anului 2019, cu posibilitate de prelungire, iar imediat după a condus primul antrenament al noii sale echipe, pe gazonul Stadionului ”Municipal”.

”Nu mi-a fost greu să ajung la o înțelegere cu oamenii de aici. Așa suntem noi, ardelenii. Ne-am cunoscut prima dată ieri, iar astăzi am semnat. Sunt niște oameni minunați, care doresc binele echipei, așa cum îl doresc atât eu, cât și toată suflarea din oraș, inclusiv jucătorii. Am semnat un contract valabil până la anul, în vară. Eu unul îmi doresc clasarea pe unul din primele 8 locuri. Jucătorii sunt băieți buni, muncitori. Le-am spus și lor că o luăm de la zero. Chiar au caracter și sunt sigur că împreună vom face treabă bună, pentru că e în interesul tuturor, și al lor mai ales, să joace foarte bine”, a declarat noul antrenor principal al echipei sibiene. 

Vasile Miriuță a mai declarat că staff-ul tehnic va fi completat cu încă trei membri, iar la nivelul lotului o decizie va lua după ce îi va vedea câteva zile la antrenamente pe jucători.

”Mai vin un antrenor secund, care e și metodist, un doctor și un kinetoterapeut. În ceea ce privește lotul, vom vedea în zilele următoare. Dacă vom mai aduce, trebuie să aducem ceva mai bun decât avem. Îmi trebuie câteva zile să vedem ce și cum. Am văzut câteva jocuri, mi-am făcut o părere, dar orice jucător care ne poate ajuta e bine-venit”, a mai spus tehnicianul. 

Miriuță a făcut referire și la parcursul echipei FC Hermannstadt în prima parte a sezonului, considerând că ”alb-roșii” au fost urmăriți de ghinion: ”Le-a lipsit și șansa. În fotbal trebuie să ai și noroc”.

In varsta de 50 ani, Miriuta le-a mai pregatit pe Ceahlăul Piatra Neamț, CFR Cluj, Gyor ETO, ASA Tg. Mureș, Cottbus și Dinamo București. Ultima sa echipă a fost Dinamo, de care s-a despărțit în primăvara acestui an.

Miriuta va debuta pe teren propriu contra Astrei Giurgiu, meci programat pe 20 octombrie de la ora 16:00.Miriuta prezentat la Hermannstadt