Liga 1

Hermannstadt produce surpriza în Giulești

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCRapid1923oficial/

Hermannstadt, echipa pregătită de Marius Măldărășanu, a provocat a doua înfrangere pe teren propriu celor de la Rapid în actualul sezon. Sibienii s-au impus cu 1-0 în Giulești, după ce gazdele au ratat un penalty, în minutul 90!

Rapid a început cu Ongenda printre titulari, dar mijlocașul care a impresionat în Liga 1 la Botoșani n-a reușit să creeze impactul dorit și a fost înlocuit de Adrian Mutu la pauză.

O primă repriză în care giuleștenii au jucat modest, fiind surprinși în minutul 32 pe un atac al celor de la Hermannstadt care nu anunța nimic deosebit pe tabela de marcaj.

Balaure a deviat în poartă o minge centrată din flancul stâng pentru 0-1, scor care avea să se mențină până la finalul întâlnirii.

Mutu a schimbat ca la hochei aproape o linie întreagă la pauză, mizând din minutul 46 pe Dugandzic în locul lui Luckassen și pe Costache în locul lui Ongenda. De asemenea, a intrat și Kait în locul lui Emmers.

Giuleștenii au obținut un plus de viteză pe faza ofensivă și ocaziile n-au întârziat să apară.

Ioniță a ratat de puțin poarta cu un șut din marginea careului (51), iar un minut mai târziu noul intrat Costache a tras peste buturile sibiene.

În minutul 57, Letica a reținut la limită lovitura de cap trimisă de Dugandzic după o centrare din corner.

Rapid a marcat în minutul 64, dar bucuria a fost de scurtă durată. Golul lui Costache a fost invalidat de un offside evident la Dugandzic pe faza de construcție.

Centralul Flueran a acordat lovitură de la 11 metri pentru Rapid în minutul 90 după intervenția VAR. Un penalti pe care însă golgeterul Dugandzic l-a irosit cu ușurință, șutul croatului fiind blocat de Letica.

Rapid rămâne pe patru în clasament, ratând șansa de a se apropia la șase puncte de liderul Farul.

Hermannstadt ocupă în continuare locul 13, calculele sibienilor fiind deja făcute pentru playout.

Caseta tehnică

Rapid: Moldovan - Belu-Iordache, Săpunaru, C. Ignat, Junior Morais – Emmers (Kait 46), Crepulja (A. Albu 46), A. Ioniţă II – Papeau (Pănoiu 75), Luckassen (Dugandzic 46), Ongenda (Costache 46). Antrenor: Adrian Mutu

Hermannstadt: Letica - Butean, Bejan, I. Stoica, Opruţ - Biceanu (Antoche 88), Sota Mino – Balaure (Bărbuţ 78), Limaj (Baba Alhassan 70), C. Popescu (Oroian 70) - D. Paraschiv (G. Iancu 71). Antrenor: Marius Măldărăşanu.

Cartonaşe galbene: Emmers 34, A. Ioniţă II 54 / Limaj 50, Baba Alhassan 90+1.

Arbitri: Viorel Nicusor Flueran - Vasile Marinescu, Adrian Vornicu.



Hermannstadt produce surpriza în Giulești