Liga 1

Guvernul Romaniei a "binecuvantat" reluarea campionatului de Liga 1. Despre spectatori la meciuri: "Poate la urmatoare relaxare"

Sursă foto: https://www.facebook.com/guv.ro/

Oficialii fotbalului romanesc in frunte cu presedintele FRF si cel al LPF au avut o intalnire, joi, la Palatul Victoria, cu oficialii Guvernului Romaniei.

Intalnirea a avut loc cu o zi inainte de reluarea campionatului de fotbal Liga 1 si s-a discutat inclusiv despre posibilitatea revenirii spectatorilor pe stadioane.

"Am zis să avem o discuţie care să marcheze începutul competiţiei, să vedem în ce măsură putem să avem o colaborare şi să asigurăm condiţii de desfăşurare a meciurilor care să reducă la maximum riscurile de infectare. Îmi pare rău că am închis pe 12 martie, dar nu am avut ce face, nu suntem singurii, de altfel. La reluarea campioantului am fost mai rapizi ca alţii", a declarat premierul Ludovid Orban.

Acesta a vorbit si despre posibilitatea revenirii spectatorilor la meciuri.

"Nu poate fi vorba de spectatori după 15 iunie. E foarte greu de controlat, pentru că dacă dai drumul la spectatori şi vin galeriile e super-complicat de a asigura respectarea unor reguli de distanţare sau alte lucruri. Vom vedea, dacă lucrurile evoluează bine, într-o perspectivă rezonabilă vom vorbi şi de lucrul acesta", a precizat primul ministru al Romaniei.

Despre eventualitatea permiterii accesului spectatorilor pe stadioane a vorbit si ministrul sanatatii Nelu Tataru.

"Nu cred să fie decât de un bun augur că la următoarea relaxare să ne gândim poate şi la spectatori. Dar toate aceste lucruri depind de evoluţia pandemiei la noi, în România", a spus Tataru.

Liga 1 va fi reluata vineri, 12 iunie, cu meciul CS Universitatea Craiova - FC Botosani din etapa a 3-a a playoffului.



Guvernul Romaniei a "binecuvantat" reluarea campionatului de Liga 1. Despre spectatori la meciuri: "Poate la urmatoare relaxare"