Liga 1

Gura de oxigen pentru Astra in lupta pentru playoff

Astra Giurgiu s-a impus in deplasare cu Concordia Chiajna, scor 2-1, meci in care ilfovenii au deschis scorul din lovitura de la 11 metri.

Deschiderea scorului s-a produs tot dintr-un penalty acordat in minutul 14 la faultul lui Bejan asupra lui Gradinaru.

Batin a transformat cu siguranta si a adus-o pe Concordia in avantaj, iar dupa alte 14 minute tot el a ratat sansa golului doi la o faza singur cu portarul advers. Lazar s-a opus decisiv si a pastrat-o pe Astra in meci.

Lovitura de cap a lui Nyuiadzi din minutul 42 a fost cea mai mare ocazie a oaspetilor si avea sa prefateze golul egalizator marcat de acelasi jucator doua minute mai tarziu.

Ionita a patruns pe dreapta si a intors mingea pentru sutul in forta expediat de Gheorghe. Portarul Balgradean a respins in fata pana la Nyuiadzi si acesta a intrat cu tot cu minge in poarta.

Astra a dat lovitura la sapte minute dupa pauza prin Ionita, jucator care a transformat o lovitura de la 11 acordata la intrarea lui Balgradean asupra lui Nyuiadzi, omul meciului pentru giurgiuveni.

Intrat in locul lui Le Tallec, camerunezul Abang avea sa rateze pe final sansa golului trei pentru Astra la o faza scapat singur cu portarul Concordiei.

Ilfovenii au evoluat in inferioritate numerica din minutul 56, dupa ce Fota a primit al doilea galben pentru o tinere de tricou. Primul cartonas fusese vazut in debutul partidei, in minutul 7.

Astra isi consolideaza locul sase in clasament cu acest succes si se distanteaza la patru puncte de Dinamo, in timp ce Concordia ramane in partea a doua a ierarhiei la cinci puncte peste Sepsi, echipa care ocupa momentan locul de baraj.

Caseta tehnica

Concordia Chiajna: Bălgrădean - Patache (Manasse '46), Marc, Albu, Fota - Bucşa - Grădinaru, Babic, Bumba (Bucurică '69), Cristescu - Batin. Antrenor: Ion Moldovan.

Astra Giurgiu: Lazar - Belu, Bejan, Polczak (Dandea '46), Stan - Nyuiazdi (Moise '56), Seto, Mrzljak, Ioniţă - Gheorghe, Le Tallec (Abang '70). Antrenor: Edward Iordănescu.

Cartonaşe galbene: Fota '7, '57, Babic '85 / Seto '11, Polczak '18, Ioniţă '31, Stan '40, Le Tallec '70, Gheorghe '83.

Cartonaş roşu: Fota '57.

Arbitri: Istvan Kovacs (central) - Vasile Marinescu, Ovidiu Artene (asistenţi) - Florin Ovidiu Mazilu (rezervă).



Gura de oxigen pentru Astra in lupta pentru playoff