Liga 1

Gura de oxigen luata de ACS Poli Timisoara dupa victoria cu Juventus

Sursă foto: acspoli.ro

ACS Poli Timisoara a invins pe Juventus Bucuresti, vineri seara, cu 2-0 (1-0), in duelul ultimelor doua echipe din playout.

Asa am trait ACS Poli Timisoara - Juventus. Cu retrogradarea pe masa

Trei puncte uriase obtinute de echipa lui Rica Neaga si Aurel Sunda in lupta pentru evitarea retrogradarii si o infrangere care practic o condamna pe Juventus la retrogradare, desi pana la finalul sezonului mai sunt sase etape.

Fara doi dintre jucatorii de baza suspendati, e vorba de Seroni si Melinte, Timisoara si-a facut meciul usor in urma autogolului semnat de Wallace in minutul sase dupa o lovitura de la coltul terenului. In incercarea de a respinge balonul, brazilianul si-a impins mingea in propria poarta.

Mare sansa de egalare irosita de Juventus in minutul 24 la reluarea lui Ciobanu cu capul. Mingea a trecut putin pe langa o poarta pe linia careia Straton ramasese tintuit.

Timisoara si-a dublat avantajul in debutul partii secunde printr-un penalty obtinut de Draghici in duel cu portarul advers, Gavrilas, si transformat precis de Vasvari.

Juventus n-a reactionat sub nicio forma la scorul nefavorabil de pe tabela si singura faza notabila a fost sutul din actiune trimis de Petre in minutul 85. O minge retinuta de Straton fara prea mari probleme.

ACS Poli Timisoara acumuleaza 22 de puncte si, cel putin pana la meciul dintre Gaz Metan Medias si Concordia Chiajna, iese din zona minata a clasamentului, urcand pana pe cinci, ultima pozitie care asigura ramanerea in primul esalon fara baraj.

Caseta tehnica

ACS Poli Timişoara: Straton - Străuţ, Cînu, Raţ - Al. Munteanu (Ciucur '84), Artean, Vaşvari, Ţigănaşu (Oliva '43) - M. Roman, O. Drăghici, Bîrnoi (Velcotă '68). Antrenor: Aurel Şunda.

Juventus Bucureşti: Gavrilaş - Dima, Walace da Silva, Leca, D. Popescu - Balgiu (C.Petre '69) - L. Drăghici (Neacşu '56), Acolatse, Băjenaru, Nicoară (Constantinescu '59) - Ciobanu. Antrenor: Marius Baciu.

Cartonaşe galbene: Bîrnoi '17, Roman '63.

Meciul a fost arbitrat de Cătălin Popa.



Gura de oxigen luata de ACS Poli Timisoara dupa victoria cu Juventus